Το toner για τους εκτυπωτές laser είναι όπως το μελάνι για τους εκτυπωτές Inkjet

τεχνολογίας και βρίσκεται σε συσκευασία κασέτας, για να αντικαθίσταται εύκολα από τον χρήστη.

Η σωστή συντήρηση της κασέτας του toner εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στις εκτυπώσεις που πραγματοποιείτε και εξοικονομεί τη σκόνη toner που απαιτείται για κάθε σας επιλογή «Print».

5 βήματα για τη σωστή συντήρηση του toner

  1. Η διάρκεια ζωής μιας κασέτας toner σε σφραγισμένη συσκευασία είναι 2.5 χρόνια, ενώ μια αχρησιμοποίητη κασέτα σε ανοιγμένη συσκευασία αντέχει για περίπου 6 μήνες. Συστήνεται λοιπόν, να μην αφαιρείτε την κασέτα toner από τη συσκευασία της πριν έρθει η στιγμή να την τοποθετήσετε στη συσκευή laser για να τη χρησιμοποιήσετε.
  2. Το ηλιακό φως επιδρά αρνητικά στην κασέτα toner. Προσπαθήστε να μην εκθέτετε σε φως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μερικά λεπτά την κασέτα toner, για να αποτρέψετε πιθανή ζημιά της.
  3. Οι ανακυκλωμένες, αλλά και οι καινούριες κασέτες toner είναι πιθανό να «χάσουν» ποσότητες σκόνης μέσα στη συσκευή laser. Καλό είναι να καθαρίζετε τον εκτυπωτή σας κάθε λίγους μήνες, τηρώντας τις συστάσεις του κατασκευαστή που αναγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης. Αν δεν είστε σε θέση να καθαρίσετε μόνοι σας τον εκτυπωτή, προγραμματίστε έναν επαγγελματικό καθαρισμό της συσκευής σας κάθε χρόνο.
  4. Όλα τα εξαρτήματα του laser εκτυπωτή είναι απαραίτητο να προστατεύονται από τη σκόνη του περιβάλλοντος και τους ρύπους. Καθαρίστε τα μέρη της συσκευής που μετέχουν στην κυκλοφορία του χαρτιού με ένα στεγνό, απορροφητικό πανί και τους κυλίνδρους με ένα ελαφρώς υγρό ύφασμα.
  5. Αν το μηχάνημά σας διαθέτει γυάλινη επιφάνεια εκτύπωσης μπορείτε να την καθαρίζετε με προϊόν καθαρισμού τζαμιών. Κάθε είδους υπολείμματα ή σωματίδια πάνω σε αυτή, είναι πιθανό να αποτυπωθούν στο εκτυπωμένο χαρτί, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα κάθε εκτύπωσής σας.

Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του toner

Αποφύγετε το συνεχές «καλιμπράρισμα»

Κάθε laser συσκευή χρησιμοποιεί toner από όλα τα χρώματα όταν πραγματοποιεί το απαραίτητο «καλιμπράρισμα» κατά την εκκίνησή της ή όταν βρίσκεται για πολλή ώρα σε κατάσταση ηρεμίας. Συστήνεται να ενεργοποιείτε τον εκτυπωτή laser όταν χρειάζεστε να κάνετε περισσότερες από μία εκτυπώσεις και να τον αφήνετε ανοιχτό ώσπου να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας, παρά να ανοιγοκλείνετε τη συσκευή και να ξοδεύετε άσκοπα τη σκόνη του toner.

Εστιάστε στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή

Δώστε προσοχή στις ρυθμίσεις της συσκευής σας πριν από κάθε εκτύπωση, αν θέλετε να εξοικονομήσετε αποτελεσματικά toner. Όταν, παραδείγματος χάριν, σχεδιάζετε να εκτυπώσετε ασπρόμαυρες εργασίες σε έγχρωμο εκτυπωτή, είναι απαραίτητο να επιλέξετε στις ρυθμίσεις ότι πρόκειται για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις. Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις, ο εκτυπωτής θα χρησιμοποιήσει όλα τα χρώματα του toner για να επιτύχει το ασπρόμαυρο αποτέλεσμα, το οποίο θα γινόταν πιο οικονομικά αν τύπωνε χρησιμοποιώντας μόνο μαύρο.

Σκεφτείτε… οικολογικά

Οι σύγχρονοι εκτυπωτεςlaser διαθέτουν επιλογή «Eco» την οποία αρκετοί χρήστες αγνοούν την ύπαρξή της. Η «Eco» εκδοχή εκτύπωσης προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να πραγματοποιεί σε σύντομο χρόνο τις εκτυπώσεις με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση toner. Μπορεί να ελαττώνεται η ποιότητα, παρατείνεται όμως η ζωή της κασέτας toner και μειώνεται το κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.