Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, που δηλώνουν πάντως ότι δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.

Σαφές προβάδισμα 14 μονάδων δίνει στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η έρευνα της εταιρείας Prorata που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Η έρευνα μετρά την «δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων», λαμβάνει δηλαδή υπόψη την πρόθεση εκείνων που δηλώνουν σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50% να ψηφίσουν κάποιο κόμμα και έτσι δεν προκύπτει άθροισμα 100%, αφού κάποιοι επιλέγουν να δηλώσουν περισσότερες από μία «προτιμήσεις».

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το ΚΚΕ με 10%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, με 7% η Ένωση Κεντρώων, με 6% η Πλεύση Ελευθερίας, με 4% ΑΝΕΛ και ΛΑΕ.



Είναι όμως σαφές, τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας πως δεν επιθυμούν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το προσεχές εξάμηνο, με ποσοστά 79% και 59% αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον είναι ακόμα το στοιχείο, πως περισσότεροι από 4 στους 10 από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, θεωρούν πως δεν είναι καθόλου πιθανό να ξαναψηφίσουν.

 

protothema

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.