Το 100% του αζώτου προστατεύουν τα λιπάσματα Nutrimore
από απώλειες λόγω εξαέρωσης και έπλυσης, δίνοντας την ιδανική λύση στην επιφανειακή λίπανση, όπου κοινή ουρία και απλή ουροθειϊκή χάνουν τουλάχιστον το 30% του αζώτου που περιέχουν.


Η ΓΑΒΡΙΗΛ για την επιφανειακή λίπανση προτείνει NUTRIMORE N-PLUS 46-0-0 και το NUTRIMORE WINNER 40-0-0+14,5 SO3. Ιδανικά για την υδρολίπανση προτείνει το νέο προϊόν NUTRIMORE DROP 46-0-0.
Επιπλέον, άλλες λύσεις όπως νιτρική αμμωνία, ασβεστούχος νιτρική αμμωνία και νιτροθειϊκή χάνουν ακόμα και πάνω από το 50% του αζώτου τους.
Έτσι τα Nutrimore με τον παρεμποδιστή ουρεάσης Agrotain που περιέχουν προσφέρουν πολλαπλά πλεονεκτήματα στη χρήση τους όπως:
• Τουλάχιστον 30% περισσότερο άζωτο, ως αποτέλεσμα των μηδενικών απωλειών λόγω εξαέρωσης και έκπλυσης.
• Δεν περιέχουν νιτρικό άζωτο το οποίο συνήθως εκπλένεται πριν προλάβει να απορροφηθεί από τα φυτά. Ως εκ τούτου αποτελούν ιδανική επιλογή στα καλαμπόκια, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα υδρόφιλη καλλιέργεια.
• Λιγότερα κιλά λιπάσματος ανά στρέμμα. Δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής τουλάχιστον 30% λιγότερων κιλών λιπάσματος σε σχέση με την κοινή ουρία και απλή ουροθειϊκή και μέχρι 50% σε σχέση με την νιτρική αμμωνία, ασβεστούχος νιτρική αμμωνία και νιτροθειϊκή. Για τα φυτά δεν παίζει ρόλο πόσα κιλά λιπάσματος εφαρμόζονται αλλά πόσες μονάδες θρέψης φτάνουν τελικά στο φυτό.
• Εφάπαξ εφαρμογή. Τα Nutrimore παρατείνουν την διάρκεια θρέψης με άζωτο και επιτρέπουν εφάπαξ επιφανειακή εφαρμογή. Στο καλαμπόκι είναι πρακτικά δύσκολη επαναληπτική επιφανειακή εφαρμογή ενώ στην καλλιέργεια του βαμβακιού η δυνατότητα για εφάπαξ επιφανειακή εφαρμογή δίνει πλεονέκτημα στις περιοχές που ποτίζουν με καρούλια και όχι με στάγδην άρδευση. Αντίθετα τα κοινά αζωτούχα λιπάσματα παρέχουν προσωρινή θρέψη και απαιτείται επαναληπτική εφαρμογή.
• Ομαλή τροφοδοσία με άζωτο καθ’ όλη την καλλιεργητική περίοδο. Στην περίπτωση του καλαμποκιού εξασφαλίζεται η επαρκής τροφοδοσία με άζωτο την κρίσιμη περίοδο πριν και μετά την γονιμοποίηση. Επίσης ευνοείται η δημιουργία του πρώτου σπάδικα σε χαμηλό ύψος. Στο βαμβάκι η ομαλή τροφοδοσία με άζωτο οδηγεί σε ομοιόμορφα μεσογονάτια διαστήματα.
• Αύξηση τουλάχιστον 10% της παραγωγής. Στο βαμβάκι αυξάνεται η πρώιμη παραγωγή ΄΄καρυδιών΄΄ και αποφεύγεται η βλαστομανία και η φτωχή και όψιμη καρποφορία, κατάσταση στην οποία οδηγεί η απότομη και υπερβολική αζωτούχος λίπανση όπως αυτή των κοινών αζωτούχων λιπασμάτων. Μεγαλύτερη ρόκα και καλύτερο γέμισμα στο καλαμπόκι.


Η ΓΑΒΡΙΗΛ για την επιφανειακή λίπανση προτείνει NUTRIMORE N-PLUS 46-0-0 και το NUTRIMORE WINNER 40-0-0+14,5 SO3. Ιδανικά για την υδρολίπανση προτείνει το νέο προϊόν NUTRIMORE DROP 46-0-0.

Για τα Γρεβενά:
ΤΣΙΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΕΙΡΗΝΗΣ 9
ΤΗΛ.2462100965

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.