Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του, όπως συγκλίνουν, ψυχοπαθητικού δολοφόνου με βαθιές εμμονές που δολοφόνησε προχθές το βράδυ στην Κηφισιά τον οδηγό ταξί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο δολοφόνος του οδηγού ταξί είναι το ίδιο άτομο που πριν μερικές ημέρες, στις 11 Φεβρουαρίου, αποπειράθηκε να δολοφονήσει άλλον οδηγό ταξί, στην ίδια περίπου περιοχή. Ετσι, τώρα με βάση την κατάθεση εκείνου του οδηγού και το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και το γενετικό υλικό που έχουν συλλέξει από το ταξί επικεντρώνονται στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για νεαρό άτομο, γύρω στα 25, μετρίου αναστήματος, με συνηθισμένα χαρακτηριστικά, ο οποίος την πρώτη δολοφονική επίθεση ήταν ντυμένος αθλητικά (φορούσε και κουκούλα), ενώ για το όπλο του θεωρούν ότι πρόκειται για κάποιο μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα, ενδεχομένως κάποιο αεροβόλο. Επιπλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τα κίνητρα που θα μπορούσε να έχει ο δράστης για να κάνει κάτι τέτοιο, προκειμένου να περιορίσουν τον κύκλο των ερευνών τους, ενώ θεωρούν ότι πρόκειται για άτομο ψυχοπαθητικό με εμμονές και για αυτό ψάχνουν για άτομα της περιοχής που έχουν νοσηλευτεί.

Η… πρόβα δολοφονίας στις 11 Φεβρουαρίου

Το πρώτο χτύπημα του μανιακού δολοφόνου έγινε στις 11 Φεβρουαρίου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι αποτέλεσε κάτι σαν… πρόβα της δολοφονίας της 28ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος οδηγός ταξί που υπήρξε το πρώτο θύμα, πήρε τον νεαρό από απόμερο σημείο της Νέας Ερυθραίας με προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά (αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το δρόμο έγινε η δολοφονία του ταξιτζή το βράδυ της Τρίτης).

Στην κατάθεσή του ο οδηγός ταξί, θύμα της πρώτης επίθεσης είπε: «Ο άνδρας που φορούσε φόρμα με κουκούλα μίλησε ελάχιστα σε άπταιστα ελληνικά, έκατσε στο πίσω δεξί κάθισμα του ταξί και ζήτησε να τον μεταφέρω στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Κηφισιάς. Ξαφνικά, ένιωσα ένα περίεργο τσούξιμο στο λαιμό, λιποθύμησα, το αυτοκίνητο σταμάτησε λοξά στο δρόμο και ο δράστης εξαφανίστηκε. Ενημέρωσα την οικογένεια μου και με πήγαν στο νοσοκομείο όπου μου έβγαλαν τρεις σφαίρες από το λαιμό. Δεν συγκράτησα τα χαρακτηριστικά του δράστη και δεν μου κίνησε την περιέργεια το ότι φορούσε κουκούλα. Ήταν ένα κρύο βράδυ και στην περιοχή της Κηφισιάς πολλοί συνηθίζουν να φοράνε κουκούλες».

Η δολοφονία της 28ης Φεβρουαρίου

Η δολοφονία του οδηγού ταξί το βράδυ της περασμένης Τρίτης αποκαλύφθηκε όταν ο οδηγός λεωφορείου που δεν μπορούσε να περάσει από το σημείο καθώς τον έκλεινε το ταξί, κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Ο οδηγός του ταξί, ο οποίος εργαζόταν ως ταξιτζής το τελευταίο εξάμηνο, βρέθηκε δολοφονημένος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, μέσα στο ταξί του.
Στην τσέπη του βρέθηκαν χρήματα κάτι που απομάκρυνε, από την αρχή, το ενδεχόμενο της ληστείας.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.