Συχνά πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για εκτελέσεις και εκκαθαρίσεις στον κρατικό μηχανισμό της Πιονγιάνγκ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πατά επί πτωμάτων αδιαφορώντας ακόμη και για τους συγγενικούς δεσμούς, όπως αποδεικνύει κι η εκτέλεση του θείου του το 2013.

Μετά τη δολοφονία του 45χρονου Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του Βορειοκορεάτη δικτάτορα,

οι υποψίες στράφηκαν αυτόματα στο καθεστώς, αφού η λίστα θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μακρά…

Οι πληροφορίες για εκτελέσεις υψηλόβαθμων στελεχών του βορειοκορεατικού καθεστώτος μεταδίδονται συχνά πρώτα απ’ τα ΜΜΕ της γειτονικής Νότιας Κορέας. Έχει τύχει, πάντως, να αποδειχθούν εσφαλμένες, όπως στην περίπτωση του Ρι Γιονγκ Γκιλ. Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας υποτίθεται ότι εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2016, για να εμφανιστεί τελικά ζωντανός τρεις μήνες αργότερα!

Ειδικά στους κυβερνητικούς κύκλους της Πιονγιάνγκ οι εκτελέσεις χρησιμοποιούνται ευρέως κατά των «απείθαρχων» κι όσων εκλαμβάνονται ως απειλή για το καθεστώς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πάντως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν διέταξε εκτέλεση, αρκούμενος στην αποπομπή του ατόμου, που περιέπεσε στη δυσμένειά του.

  • ΚΙΜ ΓΟΥΟΝ ΧΟΝΓΚ

Ο υπουργός Κρατικής Ασφάλειας θεωρείτο ένας απ’ τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Βορειοκορεάτη δικτάτορα. Στα μέσα Ιανουαρίου, ωστόσο, αποπέμφθηκε απ’ το πόστο του και από τετράστερος στρατηγός υποβιβάστηκε σε αντιστράτηγο λόγω «διαφθοράς» και «κατάχρησης εξουσίας», οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου Επανένωσης.

Ο Κιμ Γουόν Χονγκ παραμένει -προς το παρόν- στη ζωή, αλλά πολλοί άλλοι υπουργοί που περιέπεσαν σε δυσμένεια, το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

  • ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΤΖΙΝ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λέγεται ότι οδηγήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ο λόγος: δεν στάθηκε προσοχή σε μια επίσημη εκδήλωση! Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων “Yonhap” το καθεστώς κατηγόρησε τον Γιονγκ Τζιν για «αντι-επαναστατική συμπεριφορά».

  • ΡΙ ΓΙΟΝΓΚ ΤΖΙΝ ΚΑΙ ΧΟΥΑΝΓΚ ΜΙΝ

Αλλά και ο υφυπουργός Παιδείας Γιονγκ Τζιν εκτελέστηκε, επειδή -όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στη Σεούλ- αποκοιμήθηκε σε μια συνεδρίαση παρόντος του «λαοπρόβλητου» ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας Χουάνγκ Μιν κατηγορήθηκε, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εφημερίδα “JoongAngIlbo”, ότι μηχανεύτηκε και διέδωσε σχέδια που απειλούσαν τη θέση του Κιμ Γιονγκ Ουν ως επικεφαλής του κράτους. O τελευταίος διέταξε την εκτέλεση των δύο υπουργών του με αντιαεροπορικά πυρά τον Αύγουστο του 2016!

Μια τέτοια αντιαεροπορική συστοιχία ZPU-4 φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση του Ρι Γιονγκ Τζιν και του Χουανγκ Μινγκ

  • ΧΙΟΝ ΓΙΟΝΓΚ ΤΣΟΛ

Ο υπουργός Άμυνας, που ανέλαβε το 2014 το χαρτοφυλάκιό του, εκτελέστηκε στις 30 Απριλίου ενώπιον εκατοντάδων κυβερνητικών στελεχών λόγω «ασέβειας και απιστίας». Στην ετυμηγορία του το καθεστώς ανέφερε ότι οι απόψεις του Χιον Γιονγκ Τσόλ έρχονταν σε ευθεία αντίθεση με εκείνες του Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι του αντιμίλησε κι ότι αποκοιμήθηκε στη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων ΚΑΙ στη δική του εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε αντιαεροπορική συστοιχία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν διστάζει να εκτελεί ακόμη και μέλη της ίδιας του της οικογένειας, όταν θεωρεί ότι συνιστούν απειλή γι’ αυτόν, τον υπονομεύουν ή ότι στέκονται εμπόδιο στο δρόμο του.

  • ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΝΓΚ ΣΟΝΓΚ ΤΑΕΚ

Μετά το θάνατο του αδελφού του, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ στάθηκε ως μέντορας στο πλευρό του ανεψιού του και νέου ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Τη θέση του, όμως, ως δεύτερου ισχυρότερου άνδρα της χώρας κατάφερε να την κρατήσει μόνον μέχρι το Δεκέμβριο του 2013. Ο ανεψιός του τον κατηγόρησε για έσχατη προδοσία και η τιμωρία που όρισε για τον θείο του ήταν: θάνατος!

  • ΚΙΜ ΚΙΟΝΓΚ ΧΟΥΪ

Μετά την εκτέλεση του θείου του ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε την εσχάτη των ποινών και για τη θεία του. Τον Μάιο του 2014 ένας Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε στη Δύση πληροφόρησε το CNN για τα μυστικά σχέδια εξόντωσης της Κιμ Κιονγκ Χούι με δηλητήριο. Το περιοδικό Time χαρακτήρισε πρόσφατα εσφαλμένη αυτή την πληροφορία. Αλλά μέχρι στιγμής η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένει άφαντη…

  • Ο ΣΑΝΓΚ ΧΟΝ

Μετά το θείο του ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την άνοιξη του 2015 πογκρόμ και κατά έντεκα στενών συνεργατών του, μεταξύ των οποίων και του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας. Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εφημερίδα “Chosun Ilbo” οι δήμιοι έκαψαν ζωντανό τον Ο Σανγκ Χον με φλογοβόλο!

  • ΚΙΜ ΤΣΟΛ

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατηγορήθηκε ότι τόλμησε (!) να καταναλώσει αλκοόλ την περίοδο του εθνικού πένθους για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Κι η τιμωρία του; Θάνατος!
Πέραν όμως απ’ τα υψηλόβαθμα, γνωστά θύματα συχνά πυκνά οδηγούνται στο απόσπασμα ολόκληρες ομάδες κρατικών λειτουργών λόγω προδοσίας, ή κάποιας άλλης αφορμής, όπως υποστηρίζουν νοτιοκορεατικά ΜΜΕ.

Μένει να αποδειχθεί αν ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δηλητηριάστηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ κατ’ εντολή του ίδιου του του αδελφού, ή ενδεχομένως κάποιου άλλου υψηλόβαθμου στελέχους του καθεστώτος που θέλησε να γίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο αρεστός στον Βορειοκορεάτη δικτάτορα.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.