Οι άντρες με μούσια είναι παντού. Βασικά πλέον ψάχνουμε με το κιάλι να βρούμε έναν άνδρα που δεν έχει τρίχες στο πρόσωπο, μιας και οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τι πάει να πει ξυραφάκι ή φαλτσέτα, λανσάροντας το στιλ «ναυαγού τώρα και στην πόλη σας».

Σύμφωνα με έρευνα, ωστόσο, φαίνεται πως κάνουν πολύ καλά, μιας και οι γυναίκες βρίσκουν τους μουσάτους πιο ελκυστικούς.

Το Journal of Evolutionary Biology ζήτησε από 8.500 γυναίκες να βαθμολογήσουν άνδρες με μούσια και χωρίς, σε περίπτωση που επέλεγαν ερωτικό σύντροφο. Οι άνδρες φωτογραφήθηκαν ξυρισμένοι, μετά με γένια πέντε ημερών, έπειτα με δέκα και τέλος μετά από τέσσερις εβδομάδες χωρίς ξύρισμα.

Το αποτέλεσμα ήταν πως οι γυναίκες προτιμούσαν τους μουσάτους. Τα πολλά γένια έλαβαν μεγαλύτερη βαθμολογία σχετικά με την ελκυστικότητα.

Οπως αναφέρουν οι ερευνητές φαίνεται πως οι γυναίκες δεν ψάχνουν ένα θεληματικό πιγούνι, το οποίο δείχνει υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και είναι δείγμα υγείας. Αντίθετα συνδέουν τα γένια με την ηλικία και την κοινωνική κυριαρχία.

Τα γένια μπορεί να είναι ελκυστικά, με τις γυναίκες να θέλουν τους μουσάτους για πιο σοβαρή σχέση, διότι δείχνουν την ικανότητα ενός άνδρα να ανταγωνιστεί κοινωνικά με άλλα αρσενικά.

Παλιότερη έρευνα, βέβαια, που δικαιώνει τα ξυρισμένα αγόρια, κάνοντας τα καλύτερους συντρόφους, σημείωνε πως οι μουσάτοι έχουν κατά 27% πιθανότητες να απατήσουν το ταίρι τους, με το 47% του δείγματος να δηλώνει πως «ναι» έχει κερατώσει. Από την άλλη, οι «καλοξυρισμένοι» κατά 20% είναι πιστοί στην σχέση τους.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.