Σύμφωνα με τον γνωστό για τις πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple δουλεύει πάνω σε μία επαναστατική τεχνολογία κάμερας για το iPhone 8.

Σύμφωνα με αυτή θα κάνει δυνατή την αναγνώριση προσώπων ή ίριδας, τις 3D selfies και την επαυξημένη πραγματικότητα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν θα είναι κάτι το συνηθισμένο για smartphones, ωστόσο θα θυμίζει αρκετά το Kinect του Xbox. Σύμφωνα με τον Kuo, η τεχνολογία θα αφορά την μπροστινή κάμερα, η οποία θα υποστηρίζεται από έναν υπέρυθρο πομπό και δέκτη. Με αυτό τον τρόπο, η κάμερα θα καταγράφει πληροφορίες βάθους, αντί να βγάζει μια απλή «επίπεδη» φωτογραφία.

Μια τόσο εξελιγμένη κάμερα θα επιτρέψει την χρήση της τεχνολογίας facial recognition για να ξεκλειδώνουν οι χρήστες την συσκευή τους με αξιοπιστία. Επιπλέον, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παιχνίδια ή για την λήψη 3D selfies.

Ο Kuo πιστεύει ότι αντίστοιχη τεχνολογία καταγραφής βάθους θα χρησιμοποιηθεί και στην πίσω κάμερα, ωστόσο δεν θα γίνει αυτό τον χρόνο. Σίγουρα η τεχνολογία αυτή ακούγεται αρκετά εντυπωσιακή, και θα κάνει την διαφορά αν τελικά φτάσει στο iPhone 8.

 

ubergizmo

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.