Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καμπάνια στην Ευρώπη για το τουρκικό δημοψήφισμα σχεδιάζει ο Ταγίπ Ερντογάν

20 Φεβρουαρίου, 2017 by Σταματίνα

Μετά τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τώρα θέλει και ο Ταγίπ Ερντογάν να κάνει περιοδεία στην Ε.Ε. για να πείσει τους συμπατριώτες του που ζουν στην Ευρώπη να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των προεδρικών του εξουσιών.

«Σκοπεύει ΚΑΙ ο πρόεδρός μας να μιλήσει στους Τούρκους πολίτες στην Ευρώπη», είπε ο Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στο Μόναχο. Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποια πόλη θα εμφανιστεί. «Αλλά γίνονται προετοιμασίες».

Μιλώντας χθες ενώπιον χιλιάδων συμπατριωτών του στο Όμπερχάουζεν της Γερμανίας ο Γιλντιρίμ τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης, που θα δώσει σαφώς περισσότερες εξουσίες στον πρόεδρο της Τουρκίας.

Στη Γερμανία ζουν 1,4 εκατομμύρια απ’ τα 2,9 εκατομμύρια Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό κι έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο Ερντογάν έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Γερμανία και δέχθηκε σκληρή κριτική για τα λεγόμενά του. Αλλά και ο Γιλντιρίμ σχεδιάζει εμφανίσεις στην Ε.Ε. ενόψει του δημοψηφίσματος, ενδεχομένως στο Βέλγιο, την Ολλανδία ή τη Δανία.

«Δεν νομίζω ότι θα προκληθούν εντάσεις», είπε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε και Γερμανούς πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία στην Τουρκία, όπου ζουν περίπου 70.000 Γερμανοί. «Είναι αυτονόητο και φυσιολογικό να συναντάς τους πολίτες σου», είπε.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2017 at 20:21 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply