Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Ρωσία θα ξοφλήσει το χρέος της ΕΣΣΔ μέχρι το τέλος του έτους

20 Φεβρουαρίου, 2017 by Σταματίνα

H Μόσχα ετοιμάζεται να ξοφλήσει εντός του έτους το υπόλοιπο του χρέους που της κληροδότησε η ΕΣΣΔ, αναφέρει η εφημερίδα Ιζβέστια επικαλούμενη πηγές του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο είπε ότι αποπλήρωσε μια οφειλή ύψους 60,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην ΠΓΔΜ, πράγμα που σημαίνει ότι το τελευταίο χρέος της Σοβιετικής Ένωσης που απομένει είναι ένα ποσό 125.2 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Και οι δύο αυτές βαλκανικές χώρες σχηματίστηκαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και κληρονόμησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μέρος του χρέους της ΕΣΣΔ.

Το χρέος αυτό σωρεύτηκε με διάφορους τρόπους: οφειλές προς τις δυτικές χώρες από χρήματα που δανείστηκε η ΕΣΣΔ στη χρηματαγορά, ενώ το χρέος προς τη Γιουγκοσλαβία από εμπορικές συναλλαγές.

Η Ρωσία ξόφλησε το σοβιετικό χρέος στη Λέσχη των Παρισίων (19 πιστώτριες χώρες ως επί το πλείστον από τη Δύση) το 2006. Όταν κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς το χρέος αυτό άγγιζε τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2017 at 18:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply