Σοκολάτα. Για κάποιους ο απόλυτος πειρασμός και για άλλους απλά απόλαυση.

Τη βλέπετε να ρέει ζεστή επάνω σε αφράτα κέικ. Την απολαμβάνετε ως ρόφημα ή σε στέρεη μορφή.

Η σοκολάτα έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του κακάο και η ζαχαροπλαστική τη χρησιμοποιεί για τις πιο «κολασμένες» δημιουργίες.

Το άρωμα της υπέροχο. Οι παραλλαγές της παραπλανούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο: μαύρη, γάλακτος, λευκή. Με μπισκότο, ξηρούς καρπούς, φρούτα, καραμέλα, μους φράουλας ή κακάο, ακόμα και με βάφλα.

Γίνεται ο καλύτερος φίλος τις δύσκολες στιγμές, αφού έχει την ιδιότητα να σας φτιάχνει αμέσως τη διάθεση και να σας τονώνει.

Πόσες φορές δεν έχετε πει «αχ και να είχα τώρα ένα κομμάτι σοκολάτα!»;

Αν πολύ απλά δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτήν, τότε θα πρέπει να μάθετε πως να την αποθηκεύετε ανάλογα με το είδος της, γιατί το ψυγείο δεν είναι η λύση.

Κακάο
Βρείτε ένα σκοτεινό σημείο μέσα στην κουζίνα για  να φυλάξετε το κουτί με το κακάο, πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αεροστεγές δοχείο. Ποτέ μην το τοποθετήσετε μέσα στο ψυγείο, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαλάσει.

Μπάρες σοκολάτας
Αυτές πρέπει να διατηρούνται σε δροσερή θερμοκρασία μέσα στο χώρο ( 15C- 21.1C) και να μην είναι εκτεθειμένες στο φως του ήλιου. Προτιμήστε ένα ντουλάπι. Εάν στην κουζίνα έχετε ανεβασμένη θερμοκρασία όλο το χρόνο, τότε βάλτε τις μπάρες στο ψυγείο, αλλά φροντίστε να είναι καλά κλεισμένες οι συσκευασίες, ώστε να μην «τραβούν» μυρωδιές από άλλα τρόφιμα.

Τσιπς σοκολάτας για γλυκά

Αυτά περιέχουν λιγότερη ποσότητα βούτυρο κακάο από ότι η κανονική σοκολάτα και για το λόγο αυτό μπορούν να διατηρηθούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να τα φυλάξτε τα σε θερμοκρασία ίδια με αυτή της μπάρας σοκολάτας – δηλαδή – και σε ένα σκοτεινό σημείο. Διατηρήστε τη συσκευασία καλά κλεισμένη.

Σοκολατένια τρουφάκια

Φυλάξτε τα σε δροσερό μέρος, μακριά από το φως του ήλιου, για παράδειγμα σε ένα ντουλάπι. Αν όμως τα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας και είναι φρέσκα, τότε αποθηκεύστε τα στο ψυγείο, αφού τα βάλετε σε ένα αεροστεγές σκεύος.

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.