Για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες οι αγρότες, που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και οι οποίοι διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας, κυρίως, αλλαγές στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Αγρότες από διάφορα μπλόκα ανά την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Βάθη και ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».


«Οι αγρότες εδώ από την Αθήνα, στέλνουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, καταδίκης συνολικά της ΕΕ, ενάντια σε όλους αυτούς που τους ξεκληρίζουν από το βιος τους, από τη γη τους. Κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε συμμαχία και ενότητα με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων. Η νίκη θα είναι δική τους. Ενωμένοι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να νικήσουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παρευρέθηκε στη σημερινή αγροτική κινητοποίηση.

ÁÈÇÍÁ - ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÏ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÁÃÑÏÔÙÍ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Στο χθεσινό συλλαλητήριο δεν συμμετείχαν και παρέμειναν στα μπλόκα τους οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτούς. Όπως ανέφεραν νωρίτερα σήμερα στο ΑΜΠΕ, περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να ακούσουν προτάσεις και μέτρα που θα συμβάλλουν στη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής, αλλά και που -ακόμη και εν μέσω των ήδη ψηφισμένων νομοσχεδίων για τα ασφαλιστικό και φορολογικό- θα καταστήσουν βιώσιμη την ενασχόλησή τους με τον πρωτογενή τομέα. Θέματα όπως το ακατάσχετο, το εργόσημο, αλλά και ο καθορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα των αγροτών.

Σήμερα το απόγευμα, αντιπροσωπεία των αγροτών της κεντρικής Μακεδονίας θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και συναρμόδιους υπουργούς, όπου θα εκθέσουν το πλαίσιο των αιτήμάτων τους.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση το παρών είχε δώσει ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Οι αγρότες στέλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

ÁÈÇÍÁ - ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÏ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÁÃÑÏÔÙÍ (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

ÁÈÇÍÁ - ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÏ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÁÃÑÏÔÙÍ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)


ÁÈÇÍÁ - ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÏ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÁÃÑÏÔÙÍ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

opinionpost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.