Ξεκινούν οι επαναπροωθήσεις μεταναστών προς τη χώρα μας

Για ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα προετοιμάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπό το φόβο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ – Άγκυρας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παρήγγειλε 100.000 δελτία αίτησης ασύλου.


Ειδικότερα, στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ο κ. Μουζάλας υπέγραψε τη με απευθείας ανάθεση προμήθεια των 100.000 δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία επικαλούμενος την επείγουσα και άμεση ανάγκη της Υπηρεσίας Ασύλου. Ένα μήνα νωρίτερα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε υπογράψει ανάλογη απόφαση για την προμήθεια 8.000 δελτίων. Όμως η διαδικασία της μαζικής προμήθειας δελτίων αιτούντων διεθνών προστασίας είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο με την οπότε αγοράστηκαν άλλα 100.000 σχετικά έγγραφα. Ο τελικός αριθμός των 208.000 δελτίων ασύλου συνυπολογίζεται με τον τρέχοντα συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στα hot spots της επικράτειας.

Στο μεταξύ, από τις 15 Μαρτίου ξεκινούν και οι επαναπροωθήσεις μεταναστών προς τη χώρα μας βάσει της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Ας σημειωθεί ότι ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ έχει κατηγορήσει την Αθήνα ότι επαναπροωθεί ελάχιστους πρόσφυγες στην Τουρκία.

skai

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.