Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο Ταντάσι Γιανάι, έγινε φτωχότερος κατά 1.330.000.000 ευρώ την περασμένη Παρασκευή, όταν κατέρρευσαν κατά 6,7% οι μετοχές της εταιρείας του Fast Retailing, ιδιοκτήτριας της Uniqlo.

(πηγή: Bloomerg Billionaires Index)

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας υπέστη έτσι τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, σύμφωνα με τον δείκτη των δισεκατομμυριούχων του πρακτορείου Bloomberg.

H Uniqlo Japan ανακοίνωσε την Παρασκευή μεγάλη πτώση στα έσοδα του Δεκεμβρίου λόγω του ασυνήθιστα ζεστού καιρό στην Ιαπωνία, που έπληξε τις πωλήσεις ειδών χειμερινής ένδυσης.

Πάντως να πεινάσει δεν πρόκειται ο Ταντάσι Γιανάι, καθώς η περιουσία του εκτιμάται στα 16,8 δισ. Ωστόσο, με τις απώλειες της Παρασκευής υποχώρησε κατά έξι θέσεις στην 44η στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων της Γης.

Ο 67χρονος Γιανάι άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Uniqlo στη Χιροσίμα το 1984 οδηγώντας έκτοτε την εταιρεία του από άλμα σε άλμα.

Ο Γιανάι πιστεύει ότι η εταιρεία του θα ξεπεράσει τις ανταγωνίστριες H&M και Inditex -ιδιοκτήτρια της Zara- και θα γίνει η μεγαλύτερη στον κλάδο της παγκοσμίως μέχρι το 2020.

 

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.