Χρόνος Εκτέλεσης:  40 λεπτά

Μερίδες: 4
Συστατικά:
  • 160 γρ. αμύγδαλο ωμό χωρίς φλούδα
  • 10 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 8 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 6 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 750 γρ McCain Baby Potatoes
  • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C  στον αέρα.
  • Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι και καθαρίζουμε το κάτω μέρος από τις μπριζόλες.
  • Επίσης κάνουμε τομές με ένα κοφτερό μαχαίρι 1 εκ. γύρω γύρω στη μπριζόλα. Αυτό το κάνουμε για να απλώσουν καλύτερα στο ψήσιμο, να μην μαζέψουν και να ψηθεί ευκολότερα το λίπος.
  • Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και τις σοτάρουμε στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα 4 κλωναράκια δενδρολίβανο και μόλις πάρουν χρώμα οι μπριζόλες μας, ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι.
  • Περιλούζουμε το χοιρινό με το λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια ενός κουταλιού και μόλις είναι έτοιμες και έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα, τις αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά, να ξεκουραστούν.
  • Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο δενδρολίβανο, το φασκόμηλο και το σκόρδο.
  • Έπειτα ρίχνουμε τη φρυγανιά, πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Βάζουμε τις 4 μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα ταψί.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα και κολλάμε την κρούστα από πάνω.
  • Πασπαλίζουμε με έξτρα λάδι τις μπριζόλες και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά για μέτριο ψήσιμο.
  • Αν θέλουμε να έχουμε καλό ψήσιμο στη μπριζόλα μας τότε αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να ψηθούν 5 – 10 λεπτά παραπάνω.

akispetretzikis


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.