Ο Κάρλος Τέβες είναι και επίσημα νέος παίκτης της Σανγκάη Σενχουά. Με μία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ομάδα της Κίνας που έχει προπονητή τον Γκουστάβο Πογιέτ (αντικατέστησε τον Γκρεγκόριο Μανθάνο), επιβεβαίωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό: την συμφωνία με τον Αργεντινό επιθετικό για συμβόλαιο δύο χρόνων.

Ο σύλλογος κατέβαλε 11.000.000 ευρώ στην Μπόκα Τζούνιορς για την απόκτηση του Τέβες , ενώ ο μισθός του Αργενινού σταρ θα είναι 40 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν.

Επιπλέον συμφωνήθηκε, πως εάν μετά την πρώτη σεζόν της διετής σύμβασης, ο Τέβες θα ήθελε να αφήσει την Σαγκάη, θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσοστό του ποσού που καταβλήθηκε από τον σύλλογο.

Με τη σειρά της η Μπόκα Τζούνιορς θα χρειαστεί να πληρώσει το 60% από τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα της Κίνας ο Ντεμπά Μπα, ο οποίος δεν βρίσκεται στα σχέδια του νέου προπονητή.

Μαζί με Τέβες, οι ξένοι είναι οι Κολομβιανοί Φρέντι Γκουαρίν και Τζοβάνι Μορένο και ο Νιγηριανός Ομπαφέμι Μάρτινς. Ο Τέβες θα ενταχθεί στην ομάδα τον Ιανουάριο. Η ομάδα ήδη προετοιμάζεται για την φάση των ομίλων του Champion League.

Αν όλα πάνε καλά, ο Τέβες, πιο ακριβοπληρωμένος πλέον ποδοσφαιριστής στον κόσμο, θα κάνει το ντεμπούτο του στην διοργάνωση, στις 8 Φεβρουαρίου με την Μπρισμπέιν Ρόαρ από την Αυστραλία. Επόμενος που θα βρεθεί στην Κίνα, θα είναι πιθανότατα ο Φερνάντο Γκάγκο.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.