Δικαστήριο στην Τυνησία ενέκρινε τον γάμο 13χρονης με 20χρονο συγγενή της, με τον οποίο έμεινε έγκυος. Ο γάμος ανάμεσα στο κορίτσι και τον γαμπρό της- που έγινε και σύζυγός της- έγινε στην περιοχή Kef στα βορειοδυτικά της χώρας, παρουσία των γονιών τους που προσπάθησαν να τον αποτρέψουν.

Ο δικαστής βασίστηκε στο άρθρο 227 του Ποινικού Κώδικα της χώρας, όπως εξηγεί η Daily Mail, που προβλέπει πως το σεξ με ένα κορίτσι άνω των 15 ετών- χωρίς τη χρήση βίας- τιμωρείται με έξι χρόνια φυλάκισης, εκτός κι αν ο θύτης αποκαταστήσει το θύμα, οπότε η ποινή αναστέλλεται.

Η απόφαση προκάλεσε συζητήσεις και διαφωνίες στην Τυνησία, σχετικά με τη νομοθεσία της χώρας.

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο της χώρας την Τετάρτη ενώ ο πρωθυπουργός εξέφρασε την Παρασκευή την πρόθεσή του να προωθήσει αλλαγές στον εν λόγω νόμο.

Το γαμήλιο πάρτι, πάντως, που διοργανωνόταν για την 13χρονη ματαιώθηκε μετά την παρέμβαση των υπηρεσιών προστασίας παιδιών που ζήτησαν ακύρωση του γάμου.

«Όταν εμπλέκεται ένα 13χρονο κορίτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για συναινετική σεξουαλική σχέση. Είναι βιασμός» ανέφερε εκπρόσωπός τους, «το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη το συμφέρον του παιδιού».

 

newsbeast


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.