Συμμετείχαμε αρκετοί ενεργοί πολίτες και στις δύο εκδηλώσεις του Δήμου και στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στηνπλατεία Αιμιλιανού την Παρασκευή με τη χορωδία της πόλης μας ΛΙΓΕΙΑ και στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Τάκη Ρίγγο.

Η χορωδία ΛΙΓΕΙΑ η οποία συνεργάζεται με το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών και με δασκάλα την μαέστρο Νικολέττα Παπάζογλου έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο τραγούδησε θρησκευτικά και λαϊκά κάλαντα ελληνικά και ξένα.

Μία ομάδα των χορευτικών τμημάτων του Δήμου με υπεύθυνη την Κατερίνα Προκόβα τραγούδησε τέσσερα γρεβενιώτικα παραδοσιακά τραγούδια, επιθυμία της κυρίας Μίκας Ζαχαροπούλου, όπως τα ακούσαμε από το CD που μας έδωσε, στο οποίο τραγουδούσε ο Τάκης Ρίγγος.

Ήταν αξιέπαινη η ενέργεια του Δήμου να τιμήσει τον Τάκη Ρίγγο, έναν άριστο γιατρό – επιστήμονα και άνθρωπο, έναν ακάματο συλλέκτη λαογραφικού υλικού για τα Γρεβενά που κοσμεί τις προθήκες της Ακαδημίας Αθηνών και έναν άξιο εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήταν ντόμπρος, έντιμος και λαϊκός. Τέτοιους ανθρώπους έχουν ανάγκη τα Γρεβενά και η Πατρίδα μας, που να τιμούν τον τόπο τους με έργα και όχι με άγονη και στείρα κριτική, όπως κάνουν ορισμένοι στην πόλη μας και στον Δήμο μας .

Στέργιος Πουρνάρας

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.