Οι γιορτές πλησιάζουν και οι περισσότερες οικοδέσποινες σχεδιάζουν ήδη το πλάνο του εορταστικού δείπνου και αναζητούν τις πιο ιδιαίτερες και γευστικές ιδέες για τους καλεσμένους.

Ομως, ένα γεύμα δεν είναι ποτέ πλούσιο και ολοκληρωμένο – ειδικά τις γιορτές- αν δεν συνοδεύεται από το κατάλληλο ποτό, όπως για παράδειγμα ένα ποτήρι κρασί ή σαμπάνια.

Για να απολαύσετε βέβαια το ποτό σας, υπάρχει μια προϋπόθεση: να βρείτε το τιρμπουσόν, που συνήθως βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε άλλα κουζινικά σκεύη, αλλά την τελευταία στιγμή πάντοτε εξαφανίζεται ως δια μαγείας και το πιθανότερο είναι να συμβαίνει αυτό εξαιτίας του άγχους που προκαλεί η διαδικασία της προετοιμασίας.

Προφανώς, τη στιγμή που χτυπάει το κουδούνι δεν προλαβαίνετε να αγοράσετε ένα καινούριο, αλλά μην πανικοβάλλεστε!

Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι που θα σας λύσουν τα χέρια:

  • Κρασί

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη κουτάλα για να ανοίξετε τη φιάλη του κρασιού. Προστατεύστε τα χέρια σας αλλά και το χώρο, σκεπάζοντας το μπουκάλι με μια χοντρή πετσέτα. Κρατήστε το σφιχτά με το ένα χέρι και με το άλλο, σπρώξτε με δύναμη τη λαβή της κουτάλας στο φελλό, μέχρι αυτός να φτάσει στον πάτο της φιάλης.

  • Σαμπάνια

Ενα ποτό για ρομαντικές και αισθηματικές στιγμές, αλλά σίγουρα θα βρίσκεται και στο τραπέζι σας στο Ρεβεγιόν, Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με το άνοιγμα της, τότε μπορείτε να την παλιά τεχνική του sabrage. Παίρνετε ένα μαχαίρι που ιδανικά θα πρέπει να μοιάζει με σπαθί και βρίσκετε στο μπουκάλι μια συρραφή, μια γραμμή κατά μήκος του μπουκαλιού που εξέχει ελαφρώς. Κάνετε μια κοφτή κίνηση και γλιστράτε δυνατά το μαχαίρι (από τη χοντρή μεριά) κατά μήκος της συρραφής , για να χτυπήσει το χείλος του μπουκαλιού. Ο φελλός εκτοξεύεται και η σαμπάνια σας μόλις άνοιξε, κάνοντας και το εφέ με τον αφρό.

  • Κρασί

Το ξέρατε ότι τα κλειδιά του σπιτιού σας μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα και σε αυτήν την περίπτωση; Αν έχετε χάσει το τιρμπουσόν, τρυπήστε το φελλό με ένα κλειδί διαγώνια. Κρατήστε μια πετσέτα στο χέρι, σπρώξτε το κλειδί προς τα μέσα και στρίψτε το κυκλικά, ανασηκώνοντας το ελαφρώς κάθε φορά.

 

  • Μπύρα

Αντί να παιδεύεστε, χρησιμοποιείστε το πιο απλό πράγμα που υπάρχει στο σπίτι σας, δηλαδή μια κόλλα χαρτί! Απίστευτο κι όμως αληθινό, αφού το συγκεκριμένο τρικ, λειτουργεί μάλλον περισσότερο από ότι ένας αναπτήρας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διπλώσετε την κόλλα Α4 όσες περισσότερες φορές γίνεται κι έπειτα να τη χρησιμοποιήσετε ως ανοιχτήρι, σπρώχνοντας απλά το καπάκι της μπύρας στο πλάι.

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.