Δύο ισχυρές εκρήξεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστων 15 ανθρώπων, σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας.
Δύο εκρήξεις, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο ξανά στην Κωνσταντινούπολη, κοστίζοντας τη ζωή ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 166.

Η διπλή επίθεση έγινε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και αμέσως μετά με βομβιστή καμικάζι, έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο Vodafone Arena της Μπεσίκτας. Το ένα «χτύπημα» έγινε ακριβώς έξω από το γήπεδο και το άλλο δίπλα σε αυτό, στο πάρκο Ματζκά.

Από τους νεκρούς, οι 27 είναι αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που χαρακτήρισε την επίθεση «απάνθρωπη συνωμοσία» Επίσης δήλωσε ότι από τους τραυματίες οι 17 υπεβλήθησαν σε επέμβαση, ενώ άλλοι 6 νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως αναφέρει το CNN Turk, το γήπεδο είχε αδειάσει αρκετή ώρα (δύο ώρες πριν είχε τελειώσει ο αγώνας της Μπεσίκτας με τη Μπούρσασπορ) νωρίτερα από τους οπαδούς των δύο ομάδων, ωστόσο ομάδα αστυνομικών, υπεύθυνων για την αντιμετώπιση της βίας, παρέμενε στον περιβάλλοντα χώρο. Την ώρα που το λεωφορείο που θα τους μετέφερε ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, παγιδευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν ακριβώς έξω από τη θύρα των φιλοξενούμενων εξερράγη

O υπουργός Μεταφορών, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για ξεκάθαρο τρομοκρατικό χτύπημα

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά 45 δευτερόλεπτα μετά από το «χτύπημα» με το παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, με βάση τις αποδείξεις που προέκυψαν από το όχημα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή περιμετρικά του σταδίου, ενώ στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διακρίνεται να έχει ξεσπάσει φωτιά έξω από το στάδιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες.

H ποδοσφαιρική ομάδα Μπούρσασπορ γνωστοποίησε ότι κανείς από τους οπαδούς της δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στην έκρηξη.

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Εκαναν ζωντανή μετάδοση κατά τη διάρκεια της έκρηξης



Μαρτυρία: «Ηταν σαν κόλαση»

«Ηταν σαν κόλαση. Οι φλόγες υψώθηκαν μέχρι τον ουρανό. Επινα τσάι στο καφέ δίπλα στο τζαμί», περιέγραψε ο Ομέρ Γιλμάζ, μιλώντας στο Reuters, ο οποίος εργάζεται στο τζαμί απέναντι από το γήπεδο. «Ο κόσμος έσκυψε κάτω από τα τραπέζια, οι γυναίκες άρχισαν να κλαίνε. Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έψαχναν καταφύγιο. Ηταν τρομερό», πρόσθεσε.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε «μέρη ανθρωπίνου σώματος να πετάγονται στον αέρα».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στόχος της επίθεσης φαίνεται πως ήταν όχημα που μετέφερε αστυνομικούς, την ώρα που αποχωρούσε από το στάδιο, με τους φιλάθλους να έχουν φύγει ήδη έπειτα από την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης της Μπεσίκτας με την Μπουρσασπόρ.


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.