Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονται στην επόμενη φάση του Europa League ενώ ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε έχοντας μόλις ένα βαθμό.

Πέρα από το προφανές, την πρόκριση δηλαδή, η οποία δημιουργεί μια αυτοπεποίθηση και δημιουργεί ένα στάτους για τις ελληνικές ομάδες, υπάρχει και το οικονομικό όφελος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο περισσότερο κερδισμένος από τους τρεις. Οι ελληνικοί σύλλογοι εισέπραξαν το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην είσοδο των ομάδων στους ομίλους ενώ αναμένεται και το market pool, το σταθερό ποσό δηλαδή της UEFA, το οποίο μοιράζεται ξεχωριστά από την διοργάνωση στις ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους της.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έφερε στα ταμεία του συλλόγου, συνολικά 5 εκατ. ευρώ αφού κατάφερε να μαζέψει 1,2 εκατ. από τη συγκομιδή των βαθμών της στους ομίλους, 300.000 ευρώ μπόνους για τη 2η θέση, 500.000 ευρώ για τη συμμετοχή στη φάση των «32» ενώ πήρε και 420.000 ευρώ από την παρουσία της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός με τους 8 βαθμούς στον όμιλο εισέπραξε συνολικά 4,35 εκατ. ευρώ ενώ ο Παναθηναϊκός με τον μόλις ένα βαθμό και φυσικά τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση, περιορίστηκε στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδά τους. Η πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης πριμοδοτείται με 750.000 ευρώ ενώ η παρουσία στα προημιτελικά με 1 εκατ. ευρώ επιπλέον.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.