Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το γεγονός ότι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας αναγκάστηκε να περιμένει στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, που φαίνεται ότι αποτελεί αφορμή για νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αγκυρας και Βερολίνου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε ήδη για εξηγήσεις τον Γερμανό πρέσβη στην Αγκυρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Λίγες ώρες νωρίτερα όμως ο Ταγίπ Ερντογάν είχε επιτεθεί σφοδρά στο Βερολίνο, για την αντιμετώπιση που είχε η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής από την αστυνομία στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Η Αϊσενούρ Μπαχτσεκαπίλι κρατήθηκε προσωρινά εκεί- για 45 λεπτά- εξαιτίας προβλήματος με το διαβατήριό της, τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Hurriyet. Περιστατικό για το οποίο ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν αντίποινα, αν δεν τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται σε αυτό!

«Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες, αλλά κάνετε την αντιπρόεδρο της βουλής αυτής της χώρας να περιμένει για ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να τους κάνουμε και εμείς το ίδιο; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα!», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του την Τετάρτη, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Η Τουρκία θα πρέπει να προβεί σε αντίποινα αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ενάντια στους αξιωματούχους που εμπλέκονται», προειδοποίησε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «πολλοί τρομοκράτες περιφέρονται ελεύθερα στην Ευρώπη», παρότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την απέλασή τους. «Είτε απελαθούν, είτε όχι, θα συνεχίσουμε τις δικές μας πρακτικές», τόνισε ο Ερντογάν.

Η Μπαχτσεκαπίλι και άλλοι επέστρεφε στην Τουρκία από τη Γερμανία. Μετά από την κλοπή της τσάντας της και του διπλωματικού διαβατηρίου της στην Κολωνία, πήρε προσωρινό διαβατήριο από το τουρκικό προξενείο, αλλά η αστυνομία δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει με αυτό, κρατώντας την στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Δεν δέχθηκαν το προσωρινό διαβατήριο. Παρότι τους είπα ότι είμαι αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής, είπαν ότι αυτό δεν τους απασχολεί. Μετά πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου. Μας κράτησαν εκεί για 45 λεπτά, παρότι τους είπαμε ότι το αεροπλάνο μας επρόκειτο να απογειωθεί», δήλωσε η Μπαχτσεκαπίλι στην τουρκική εφημερίδα.

«Εβραζα από θυμό. ”Αυτή είναι η ΕΕ σας; Δεν θέλουμε τέτοια ΕΕ” τους φώναζα. Η αστυνομία μας απειλούσε για να κάνουμε ησυχία. Μόνο τότε θα μπορούσαμε να επιβιβαστούμε», πρόσθεσε ακόμη.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.