chocolate-xeili-1070

Τροφές ευεργετικές για το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά και για τη σιλουέτα μας μιας και ανάμεσα στις πολλαπλές ιδιότητές τους είναι και η καύση λίπους.

Οι παρακάτω τροφές αποτελούν πολλές φορές συστατικά σε γιορτινές συνταγές. Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, τις βλέπουμε να έχουν θέση σε εορταστικά πιάτα και σε νόστιμες συνταγές. Οι διατροφολόγοι τις θεωρούν πολύτιμες για το διαιτολόγιό μας και «βόμβες» ιχνοστοιχείων, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών. Ποιες είναι οι 6 τροφές του χειμώνα που… αγαπάνε τη σιλουέτα μας;

Μαύρη σοκολάτα: Περιλαμβάνει δύο συστατικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας: την καφεΐνη και τις κατεχίνες. Ένα πολύ μικρό κομματάκι σοκολάτας είναι η ειδική ποσότητα για το καθημερινό μας διαιτολόγιο. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην καύση λίπους και να μην μας επιβαρύνει στη σιλουέτα μας αν καταναλωθεί με μέτρο.

Γλυκοπατάτα: Είναι ένα από τα superfoods του χειμώνα. Οι γλυκοπατάτες είναι πηγή φυτικών ινών και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και στην καύση του λίπους. Βραστή ή ψητή γλυκοπατάτα είναι ιδανική για να ενταχθεί στο διαιτολόγιό σας και να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος.

Κανέλα: Η κανέλα είναι ένα από τα αγαπημένα καρύκευμα του χειμώνα και των γιορτών μιας και την βλέπουμε να εντάσσεται σε πολλές συνταγές. Η κανέλα ενισχύει τον μεταβολισμό και την πέψη και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Αχλάδια: Όπως και τα μήλα, μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της απορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό. Τα αχλάδια μπορείτε να τα εντάξετε τόσο σε συνταγές όσο και σε smoothies.

Γαλοπούλα: Το γνωρίζατε ότι ένα από τα πιο γιορτινά πιάτα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας; Η γαλοπούλα (όταν η γέμιση δεν είναι παχυντική) είναι ένα από τα πιο υγιεινά πιάτα των γιορτών και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καύση του λίπους που παίρνουμε από άλλα πιάτα του γιορτινού τραπεζιού.

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.