Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., το γεγονός ότι υπήρξε η συγκεκριμένη «αφαίμαξη» από τις ήδη εξαντλημένες σε προσωπικό αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη του ΥΜΑΘ, θεωρείται απαράδεκτο
astyn
Πως σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις…

Με πολλές αντιδράσεις έγινε δεκτή η ενίσχυση της αστυνομικής φύλαξης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και μάλιστα με 15 αστυνομικούς υπαλλήλους της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, λόγω της ύπαρξης του γραφείου πρωθυπουργού εντός του διοικητηρίου.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, το γεγονός ότι υπήρξε η συγκεκριμένη «αφαίμαξη» από τις ήδη εξαντλημένες σε προσωπικό αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη του ΥΜΑΘ, θεωρείται απαράδεκτο. «Δεν μπορεί να υπάρχει ένα περιπολικό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Επανωμής και της Μηχανιώνας και να υπάρχουν 15 αστυνομικοί, οι οποίοι την περισσότερη ώρα φυλούν τοίχους», αναφέρει ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μια τόσο μεγάλη δύναμη, μάλιστα και τις νυχτερινές ώρες, αφού δύο αστυνομικοί με πολιτικά παραμένουν έξω από το γραφείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. «Είναι ένα γραφείο, δεν μπορεί να φυλάσσεται τόσο αυστηρά όταν την ίδια ώρα περιστατικά όπως οι διαρρήξεις έχουν τριπλασιαστεί», επισημαίνει ο κ. Παπαδάκης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα στο προσεχές μέλλον οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών να ζητήσουν να διαταχθούν έκτακτες μεταθέσεις, για την ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης γενικότερα, κάτι που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και έχει γίνει για άλλες περιοχές της Ελλάδας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της ίδρυσης του Πρωθυπουργικού Γραφείου και των 11 Hot Spots στο Νομό Θεσσαλονίκης, από τον Πίνακα Μορίων των Τακτικών Μεταθέσεων, έτσι ώστε να μην παρατηρηθεί περαιτέρω έλλειψη σε μάχιμες υπηρεσίες.

thessnews,newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.