ronalnto-moyrinoΜετά το ιταλικό περιοδικό «Espresso» και το γερμανικό «Der Spiegel», οι «TIMES» του Λονδίνου συνεχίζουν τις αποκαλύψεις για τις παράνομες συναλλαγές του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Ζοσέ Μουρίνιο, του Μεσούτ Οζίλ κι άλλων διάσημων σταρ του ποδοσφαίρου με εταιρείες που έχουν έδρα σε φορολογικούς παραδείσους στην Καραϊβική, προκειμένου να αποφύγουν φόρους.

Μάλιστα η ιστορική βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για έρευνα των οικονομικών αρχών της χώρας για τους αστέρες της «στρογγυλής θεάς», οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποίησαν διάφορα φοροτεχνικά τεχνάσματα για να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση των εισοδημάτων τους. Μάλιστα ο Μουρίνιο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, κατηγορείται πως μετέφερε περίπου 12 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό εταιρείας στις Παρθένους Νήσους, που αποτελούν φορολογικό παράδεισο.

Τα εις βάρος στοιχεία για τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφορούν στη θητεία του στην Τσέλσι από το 2004 μέχρι το 2007 και στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2010 μέχρι το 2013. Όσο για τον Ρονάλντο, η ολλανδική εφημερίδα «NRC» αναφέρει πως μετέφερε 63,5 εκατ. ευρώ στις Παρθένους Νήσους στο τέλος του 2014, ενώ κάποια έσοδα από χορηγούς του μεταφέρθηκαν σε ιρλανδικές εταιρείες μόλις έντεκα μέρες πριν εφαρμοστεί ένας επιβαρυντικός για τα υψηλά εισοδήματα νόμος στην Ισπανία.

Ολα αυτά τα στοιχεία προέκυψαν από την ιστοσελίδα «Football Leaks», μετά το «χακάρισμα» σε λογαριασμούς ατζέντηδων νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Όπως αναφέρουν οι «Times», ο Μουρίνιο και ο Ρονάλντο χρησιμοποίησαν τραπεζικούς λογαριασμούς και off shore εταιρείες σε Ιρλανδία, Ελβετία και Νέα Ζηλανδία για να αποφύγουν τη φορολόγηση μεγάλων ποσών από τα εισοδήματά τους. Ο μάνατζερ των δυο Πορτογάλων, Ζόρζε Μέντες, αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία από την πλευρά των δύο πελατών του, αλλά οι αρχές έχουν διαφορετική άποψη…

Μάλιστα σήμερα, το ιταλικό περιοδικό «Espresso» δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία, σχετικά με τις παράνομες επιχειρήσεις στο ποδόσφαιρο, αναφέροντας και τις περιπτώσεις μεγάλων συλλόγων, όπως οι Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, Ρόμα, Νάπολι και Τορίνο, με λογαριασμούς σε εταιρείες της Καραϊβικής, παρουσιάζοντας αδημοσίευτα έγγραφα εισαγγελέων.

Οι δύο διάσημοι Πορτογάλοι (Μουρίνιο και Ρονάλντο), σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, έχουν «κρύψει» εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους.

Η έρευνα των Μαλαγκούτι και Βιρτζίν, είναι το αποτέλεσμα δουλειάς επτά μηνών, 12 ευρωπαϊκών εφημερίδων-περιοδικών, συμπεριλαμβανομένης της «L’Espresso», και 60 δημοσιογράφων που μελέτησαν έγγραφα αρχείων από τα «Football Leaks».

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.