srgg-708

Ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους αγρότες της Παιονίας να συγκεντρώνονται στη γέφυρα του Αξιού και στη συνέχεια να κατευθύνονται στο τελωνείο Ευζώνων το οποίο και θα αποκλείσουν συμβολικά για κάποιες ώρες.


«Η επόμενη κίνησή μας θα είναι να πάμε στην Ειδομένη με τις οικογένειές μας και να στήσουμε καταυλισμό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ζέστη και τροφή», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Θωμάς Καρυπίδης, τονίζοντας ότι «από όσα μας είπαν πέρυσι στα μπλόκα, βγαίνουν τα αντίθετα».

Ο κ. Καρυπίδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη μείωση κατά 50% της εξισωτικής αποζημίωσης επειδή τριπλασιάστηκε ο αριθμός των δικαιούχων και στο γεγονός ότι οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού τη στιγμή που, όπως είπε, το 80% των αγροτών-κτηνοτρόφων έχει λογαριασμό είτε προς κατάσχεση είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν συμβολικές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΔΕΗ, αγρότες και κτηνοτρόφοι των περιοχών Φαρσάλων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας και στις 15 του μηνός οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό λίγων ωρών του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κινητοποιήσεις αυτές θα είναι ένα «κρας τεστ» και ότι η συνέχεια «θα είναι δυναμική».

Απαντώντας, δε, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μόσχος τόνισε: «Με νόμο στις 4/8/2016 τα αγροτοδικεία έχουν καταργηθεί. Από τις 31 Μαρτίου 2016, κανένας συνάδελφος δεν είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη, λόγω της συμμετοχής του σε κινητοποιήσεις που έγιναν. Είναι από τις λίγες δεσμεύσεις που ανέλαβε και τήρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός απέναντί μας».



iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.