03160641c46bb039a9e8aa3e25fb8964Μόλις πέντε ημέρες μετά την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος F1, ο Nico Rosberg ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, πραγματοποιώντας μάλιστα τη σχετική ανακοίνωση από το εθιμοτυπικό gala των πρωταθλητών της FIA που πραγματοποιείται στη Βιέννη.

«Για εμένα είναι μια εξαιρετική ημέρα καθώς παίρνω στα χέρια μου το βραβείο. Αυτή η μέρα ωστόσο είναι σημαντική και για έναν ακόμα λόγο καθώς επιθυμώ επίσης να ανακοινώσω το τέλος της καριέρας μου στην F1» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός οδηγός στη συνέντευξη Τύπου.

«Από τότε που ήμουν έξι ετών το όνειρό μου ήταν να γίνω πρωταθλητής της F1 και αυτό ήταν πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό μου, ό,τι και να σκεφτόμουν αυτός ήταν πάντα ο στόχος μου και τώρα τα κατάφερα και το θυμάμαι για πάντα. Πέτυχα το παιδικό μου όνειρο και πλέον δεν θέλω να δεσμευτώ άλλο. Δεν θέλω να το ξανακάνω. Αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά μου. Για αυτό και αποφάσισα να ολοκληρώσω την πορεία μου εδώ καθώς αυτό θεωρώ σωστό. Είμαι ενθουσιασμένος και η γυναίκα μου επίσης. Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο οδηγός της Mercedes-AMG.

Όπως επίσης διευκρινίζει ο ίδιος σε σχετική ανάρτηση του στο Facebook σκεφτόταν ήδη την αποχώρησή του μετά την νίκη του στην πίστα της Suzuka.

«Από τη στιγμή που κατάλαβα ότι ο τίτλος ήταν κάτι το εφικτό, ξεκίνησε μια περίοδος τεράστιας πίεσης και ξεκίνησα να σκέφτομαι να τερματίσω την αγωνιστική μου καριέρα αν γινόμουν Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1» αναφέρει στην σχετική ανάρτηση.

«Την Κυριακή στο Abu Dhabi, γνώριζα ότι θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος μου αγώνας και αυτό το συναίσθημα βοήθησε πολύ να καθαρίσει το μυαλό μου πριν το αγώνα. […] Πήρα την απόφασή μου τη Δευτέρα το απόγευμα. Αφού το σκέφτηκα για μία ημέρα οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους το είπα ήταν η Vivian, ο Georg Nolte και ο Toto Wolff» επισημαίνει στην ανάρτηση.

«Το μόνο πράγμα που κάνει την απόφασή μου δύσκολη για μένα είναι διότι υποβάλλω την αγωνιστική μου ομάδα σε μια δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο ο Toto με κατανόησε πλήρως και το γεγονός ότι γνώριζε εξαρχής ότι είμαι απολύτως αποφασισμένος με καθησύχασε. Για μένα το πιο σπουδαίο επίτευγμά μου στους αγώνες θα είναι ότι έχω κατακτήσει το πρωτάθλημα με αυτήν την υπέροχη ομάδα ανθρώπων, τα Ασημένια Βέλη».

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes-AMG, Toto Wolf, δήλωσε ότι: «πρόκειται για μια γενναία απόφαση και απόδειξη του δυνατού χαρακτήρα του Nico ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει στην κορύφωση της καριέρας του, ως παγκόσμιος πρωταθλητής, έχοντας πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο».

«Για την ομάδα αυτό αποτελεί μια απροσδόκητη κατάσταση αλλά ταυτόχρονα και μια συναρπαστική προοπτική. Μπαίνουμε σε μια νέα σεζόν με κάποιους νέους κανονισμούς και υπάρχει μια κενή θέση σε μονοθέσιο της Mercedes. Θα αξιολογήσουμε τις επιλογές και θα αναζητήσουμε το σωστό μονοπάτι για το μέλλον», κατέληξε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes.

 

in


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.