Τι ήθελε να κάνει στο χώρο του πρώην ανατολικού αεροδρομίου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

sgaleri22-735x459Δύο φορές τα τελευταία δέκα χρόνια ο νέος πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να κάνει μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, αλλά και τις δύο φορές δεν τα κατάφερε.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκδηλώσει ανοιχτά δύο φορές το ενδιαφέρον του για το «φιλέτο» του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το 2007 μάλιστα καθοδηγούμενος από τον διάσημο αρχιτέκτονα Κώστα Κονδύλη παρουσίασε τα σχέδιά του στον Γιώργο Αλογοσκούφη, αλλά βρήκε μπροστά του πολιτικές αντιδράσεις και το σχέδιο Σουφλιά, που προέβλεπε άλλο μέλλον για την έκταση.

Τότε το σχέδιο του Τραμπ προέβλεπε τη δημιουργία μιας νέας πρότυπης παραθαλάσσιας πόλης με υπερπολυτελείς κατοικίες και ουρανοξύστες.

Όπως αναφέρει στη Realnews ο κ. Κονδύλης είχε σχεδιαστεί μια πλατεία στα πρότυπα της πλατείας Συντάγματος και πολλές μικρότερες, μια καλά ρυμοτομημένη πόλη με μεγάλους δρόμους την οποία θα διέσχιζε ένας ποταμός με νερό από τη θάλασσα. Το έργο 500 εκατ. δολαρίων δεν ήταν μόνο όραμα του Τραμπ αλλά και του αρχιτέκτονα με το γραφείο στο Μανχάταν.

Ο Τραμπ επανήλθε το 2012 και κατέθεσε επισήμως φάκελο υποψηφιότητας για να διεκδικήσει την έκταση των 6.500 στρεμμάτων στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση.

Ο εκατομμυριούχους και νέος πρόεδρος πλέον των ΗΠΑ, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του στην Ελλάδα κοίταξε αμέσως προς την πλευρά της Τουρκίας.

sGaleri23

Οι Πύργοι Τράμπ είναι το πρώτο κτίριο αυτού του είδους στην Ευρώπη και κόστισε 400 εκατ. δολάρια. Βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης, στο Μετσιντιγέκιοϊ του Σισλί. Ε Ο ένας πύργος έχει 39 ορόφους, ύψος 155 μέτρα και 203 πολυτελή διαμερίσματα. Ο άλλος διαθέτει 37 ορόφους με γραφειακούς χώρους και έχει ύψος 145 μέτρα.

Στις 20 Απριλίου ο Ντόναλντ Τραμπ με την κόρη του Ιβάνκα και τον συνεταίρο του Αϊντίν Ντογάν (κολοσσού των ΜΜΕ στην Τουρκία)μπήκε στους πύργους του. Την κορδέλα την είχε κόψει νωρίτερα ο Ρ. Τ. Ερντογάν.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.