Οι διαιτητές
europa
Η UEFA όρισε τη Δευτέρα τους διαιτητές των παιχνιδιών των ελληνικών ομάδων, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη.

Συγκεκριμένα ο Ελβετός, Στέφαν Κλόσνερ, ορίστηκε να είναι ο διαιτητής στο ματς του ΠΑΟΚ στο «Αρτέμιο Φράνκι» κόντρα στη Φιορεντίνα. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του, Ρέμι Ζγκράγκεν και Μάρκο Ζούρκερ.

Ο Ρώσος, Αλεξέι Εσκοφ, ορίστηκε από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για τον αγώνα του Παναθηναϊκού στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του, Ντμίτρι Μοσιάκιν και Ιγκόρ Ντεμέσκο.

Τέλος ο Τσέχος, Μίροσλαβ Ζέλινκα, θα διευθύνει τον αγώνα στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γιουνγκ Μπόις. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του, Οντρέι Πέλικαν και Γιαν Πάτακ.

«Θέλουμε νίκη και πρωτιά» είπε ο Πάουλο Μπέντο

«Θέλουμε νίκη και πρωτιά» είπε ο Πάουλο ΜπέντοΜε αναφορά στην επί ένα 20ήμερο αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού, ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Πάουλο Μπέντο, εν όψει της αναμέτρησης με τη Γιουνγκ Μπόις στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 5η αγωνιστική του Europa League.

«Όχι, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να επηρεαστούμε από αυτή την εξέλιξη», είπε αρχικά ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας και συνέχισε:

«Δουλειά μου είναι να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Δουλειά μας ήταν να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το παιχνίδι για μία διοργάνωση που στόχος μας είναι η πρόκριση. Θέλουμε να νικήσουμε αύριο για να προκριθούμε και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, που επίσης είναι πολύ σημαντική για εμάς.

Δεν σκεφτόμαστε πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς και δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα συζητήσουμε. Πιστεύω θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα όταν ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα».

Αμέσως μετά τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Όταν έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, θα σας πω την άποψη μου γι΄ αυτό το θέμα».

Για το ποιο θεωρεί ότι θα είναι το «κλειδί» στο αυριανό ματς, απάντησε: «Πιστεύω πως το αυριανό παιχνίδι θα εξαρτηθεί από τη διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες. Και οι δύο ομάδες θα έχουν επιθετική διάθεση, γιατί και οι δύο χρειάζονται τη νίκη. Πιστεύω ότι θα μας δημιουργήσει προβλήματα, όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι.

Είναι ένα ματς που θα χρειαστεί σωστή συγκέντρωση και συμπεριφορά, και από την πλευρά των φιλάθλων μας και από την ομάδα μας. Το παιχνίδι θα έχει δυσκολίες και θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που θα μας δυσκολέψει. Θέλουμε εμείς να είμαστε πιο επιθετικοί και πιο αποτελεσματικοί».

Στο τέλος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, που δίνει πρόκριση στον Ολυμπιακό, μήπως αποτελέσει “παγίδα” για τους παίκτες, και απάντησε: «Δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Έχουμε έναν ξεκάθαρο τρόπο και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ποιος είναι. Όλοι γνωρίζουμε ότι προτεραιότητά μας είναι η νίκη και γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε και για να έχουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για την πρώτη θέση. Τα υπόλοιπα δεν τα έχουμε στο μυαλό μας».

Ελιονούσι: Η Γιουνγκ Μπόις μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα

Με την ερώτηση που ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Πάουλο Μπέντο, με την ίδια ακριβώς ξεκίνησε και του Ταρίκ Ελιουνούσι. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και στο αν προβληματίζεται για την αγωνιστική απραξία των δύο τελευταίων εβδομάδων, ενόψει της αναμέτρησης με τη Γιουνγκ Μπόις για το Europa League, απάντησε:

«Όχι, δεν νομίζω. Φυσικά όταν έχεις πολύ καιρό να παίξεις ένα επίσημο παιχνίδι, μπορεί να σου κοστίσει στο ρυθμό. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προπονείσαι σε πολύ έντονο ρυθμό και πολύ καλά. Αυτό έχουμε κάνει. Έχουμε προπονηθεί καλά και σε έντονο ρυθμό. Όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, παρά να δείξεις ότι έχεις προπονηθεί καλά».

Για το αν το ματς έχει χαρακτήρα τελικού για τον Ολυμπιακό, είπε: «Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στον όμιλο, όμως αύριο έχουμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μέσα στο γήπεδό μας, μπροστά στους φιλάθλους μας. Για εμάς είναι σημαντικό να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν η περίοδος που διανύει είναι η καλύτερη της καριέρας του και τόνισε: «Εξαρτάται, αν μιλήσουμε με βάση τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι και για τον χρόνο συμμετοχής που έχω κερδίσει, τότε μπορώ να πω πως ναι, είναι η καλύτερη περίοδος για μένα. Το θέμα είναι να προσέχεις τον εαυτό σου, να μην έχεις τραυματισμούς, γιατί τα πράγματα στο ποδόσφαιρο μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχω πολύ καλούς συμπαίκτες και με αυτούς μαζί μπορώ να πετύχω πολλά πράγματα. Νιώθω την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Τέλος, η άποψη του Ελιουνούσι για την αντίπαλο της ομάδας του, είναι: «Πιστεύω ότι είναι μία καλή ομάδα, μία δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες. Γνωρίζω καλά πολλούς παίκτες, γνωρίζω καλά τον Σουλεϊμάνι από το ολλανδικό πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα που θα μας δημιουργήσει προβλήματα και ήδη το έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Έχουμε τον μέγιστο σεβασμό για τη Γιουνγκ Μπόις. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και τι μπορούμε να καταφέρουμε εμείς».

Εκτός αποστολής Καρντόσο και Τσόρι

Εκτός αποστολής έμεινε ο Όσκαρ Καρντόσο. Το χτύπημα που δέχθηκε τις προάλλες στο πρόσωπο και τα ράμματα που του έγιναν, θα στερήσουν από τον 33χρονο Παραγουανό τη συμμετοχή του. Ουσιαστικά λοιπόν και με δεδομένο πως ο Πασιένσια βρίσκεται στην πατρίδα του, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην καρδιά, ο Ολυμπιακός θα πάει με έναν μόνο «φουνταριστό», τον Ιντέγε, σε ένα ματς όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο και άρα η επίτευξη του γκολ μοναδικό ζητούμενο.

Από εκεί και πέρα, και από αυτό το ματς αποκλείστηκε ο ανέτοιμος Ντε Λα Μπέγια, ο τραυματίας Καπίνο αλλά και ο Τσόρι Ντομίνγκες, καθώς και οι Μαρίν, Ρομαό, Σιόβας.

Οι 18 παίκτες που επέλεξε ο Πάουλο Μπέντο μετά το τέλος της προπόνησης είναι οι: Λεάλι, Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Μανθάτης, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Ρέτσος, Σεμπά και Βιάνα.

Να σημειώσουμε πως δύο βασικότατοι ποδοσφαιριστές της ομάδας και ιδιαίτερα φορμαρισμένοι, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Μποτία, βρίσκονται στο όριο των κίτρινων καρτών και κινδυνεύουν να χάσουν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής, με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Στραματσόνι: «Όποιος δεν έχει κίνητρο… ας μείνει σπίτι»

Στραματσόνι: «Όποιος δεν έχει κίνητρο αύριο... ας μείνει σπίτι»Πανέτοιμοι να τα δώσουν όλα για νίκη επί του Άγιαξ είναι όλοι στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τους Ολλανδούς τόνισε ότι η ομάδα του θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να δώσει χαρά στον κόσμο που θα βρεθεί στις εξέδρες του «Αμστερνταμ Αρίνα».

«Θα δώσουμε τον πρώτο μας αγώνα μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα (σ.σ. Σταντάρ Λιέγης, Ολυμπιακό). Αυτό που θέλουμε είναι να αντιδράσουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα», είπε αρχικά ο Στραματσόνι και συνέχισε: «Είναι υποχρέωση και για τους οπαδούς μας που θα έρθουν από κάθε άκρη του κόσμου για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Δε μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα, μόνο ότι θα προσπαθήσουμε. Θέλουμε όλοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και μετά να δούμε το ματς της Κυριακής».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν οι παίκτες του «τριφυλλιού» έχουν κίνητρο στηνσημερινη αναμέτρηση, απάντησε: «Όταν παίζεις σε ένα τέτοιο γήπεδο κι απέναντι σε μία τέτοια ομάδα είναι αδύνατον να μην έχεις κίνητρο. Είμαι βέβαιος πως θα δώσουμε όλοι το 110% των δυνάμεων μας προκειμένου να τα καταφέρουμε. Αν κάποιος  μπει στο γήπεδο και δεν έχει κίνητρο είναι καλύτερο να σταματήσει το ποδόσφαιρο».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Γιώργος Κουτρουμπής, ο οποίος υποστήριξε: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Παίζουμε με τον πρωτοπόρο του ομίλου μας και πιστεύω ότι εάν αγωνιστούμε όπως στα εκτός έδρας παιχνίδια με Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, που είναι η νίκη».

Για το αν σκέφτονται τον Πανιώνιο, ο έμπειρος αμυντικός τόνισε: «Μία νίκη απέναντι στον Άγιαξ θα μας βοηθήσει ψυχολογικά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Θέλουμε την νίκη γιατί έχουμε καιρό να κερδίσουμε στην Ευρώπη».

Ιβιτς: «Εχουμε παίκτες να καλύψουν τα κενά με Φιορεντίνα»

Ιβιτς: «Εχουμε παίκτες να καλύψουν τα κενά με Φιορεντίνα»Μειονέκτημα χαρακτήρισε ο Βλάνταν Ιβιτς για την ομάδα του το γεγονός πως αυτή δεν έχει παιχνίδια στα πόδια της μετά την διακοπή και την μετάθεση της αγωνιστικής το προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Είπε στην αρχική του τοποθέτηση:

«Δεν είναι ευχάριστο ότι είχαμε τη διακοπή και φυσικά το φιλικό με τον Πανσερραϊκό ήταν χρήσιμο αλλά δεν είναι επίσημο παιχνίδι. Εμείς προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε ψυχολογικά την ομάδα μετά τα δυο άσχημα αποτελέσματα.

Είμαστε φυσικά πιο ξεκούραστοι από τον αντίπαλο και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη μας για να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε. Αυτές τις δυο εβδομάδες δουλέψαμε και είναι καλά η ψυχολογία της ομάδας. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε αδυναμίες. Οι παίκτες είναι ορεξάτοι, θέλουν να προσφέρουν 100% και ο καθένας να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να μπορέσει η ομάδα να πάρει αυτό που θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το ότι η Φιορεντίνα σκοράρει δύσκολα αν δεν πετύχει γρήγορα γκολ:«Γνωρίζουμε το πώς παίζει και είδαμε και τους τελευταίους αγώνες της. Εχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες που κάθε στιγμή μπορούν να απειλήσουν. Σε όλους μας υπάρχει το κίνητρο να κάνουμε καλό παιχνίδι όπως κάναμε και στο πρώτο ματς στην Τούμπα. Να βγάλουμε αυτό που θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις απουσίες των Περέιρα και Τζαβέλλα ο Ιβιτς: «Είναι δυο παίκτες που σίγουρα θα ήταν στην αποστολή της ομάδας. Είναι απώλειες και οι δυο αλλά και ο Αθανασιάδης που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών. Εχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να καλύψουν τα κενά τους και πιστεύω σε αυτούς. Αλλωστε κανείς δεν ξέρει αν θα έπαιζαν στην αρχική ενδεκάδα αλλά σίγουρα θα ήταν στην αποστολή».

Ο Ιβιτς μίλησε και για τον Αθανασιάδη:
«Είναι αρχηγός και παίκτης της ομάδας ο Αθανασιάδης και θα παραμείνει έτσι».

Για τους Τιαμ και Μπρκιτς που έπαιξαν στο ιταλικό Πρωτάθλημα:
«Επαιξαν εδώ, αλλά αυτό μπορεί να είναι θετικό και αρνητικό. Δεν μπορείς να το πεις και απόλυτο κριτήριο. Ολοι οι παίκτες μου γνωρίζουν τον αντίπαλο και ξέρουν με ποια ομάδα έχουμε να παίξουμε απέναντι μας και περιμένω να κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ σε σπουδαίες έδρες έπαιρνε αποτελέσματα. Το έζησε και αυτός ως ποδοσφαιριστής.

Πριν τον Βλάνταν Ιβιτς μίλησε και ο Χοσέ Κρέσπο που ρωτήθηκε για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να το κάνει και στο «Αρτέμιο Φράνκι»:
«Να δίνει ο παίκτης τον καλύτερο του εαυτό μέσα στο γήπεδο. Ισως απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους να είναι πιο συγκεντρωμένοι. Αν και εγώ θέλω σε κάθε ματς και απέναντι σε κάθε αντίπαλο να υπάρχει η ίδια συγκέντρωση.

Αυτό φυσικά έχει να κάνει και με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και πώς ο ίδιος βλέπει το κάθε παιχνίδι, από τον χαρακτήρα του. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα πρόκειται για ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα και πρέπει να δώσουμε το μέγιστο για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Ο Ισπανός που αγωνίστηκε στο ιταλικό Πρωτάθλημα είπε ότι ο τρόπος που παίζει η Φιορεντίνα θυμίζει ισπανικό Σύλλογο ενώ ξεχώρισε τον Βαλέρο για την ποιότητα του. Για το πώς περιμένει τη Φιορεντίνα: «Θα είναι διαφορετικό από εκείνο το ματς της Τούμπας. Η Φιορεντίνα είναι ανεβασμένη, κάνει καλά παιχνίδια και παίζει στην έδρα της. Εμείς πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε κάτι θετικό γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια».

Ο Κρέσπο ρωτήθηκε για το πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα η διακοπή του Πρωταθλήματος: «Ασφαλώς είναι δύσκολο αλλά ίσως το ότι είμαστε ξεκούραστοι είναι καλό και θετικό για εμάς. Όπως και να έχει πρέπει να έχουμε καλή απόδοση». Για το πώς περιμένει το ματς και τι ρυθμό θα έχει: «Εμείς πρέπει μέχρι το τέλος του αγώνα πρέπει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, να μην δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα».

 

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.