night1

Η λιγούρα είναι η ξαφνική ανάγκη που δημιουργείται για κατανάλωση τροφίμων χωρίς (φαινομενικά) συγκεκριμένο και ιδιαίτερο λόγο. «Πραγματικά πεινάω ή ζητώ τροφή για κάποιο άλλο λόγο;».

Είναι ένα ερώτημα που καλείσαι να απαντήσεις στον εαυτό σου πριν ικανοποιήσεις την ανάγκη του. Πραγματικά έχει μεσολαβήσει αρκετή ώρα από την τελευταία φορά που έφαγες ή απλά το σώμα σου προσπαθεί να σου πει κάτι που πρέπει να αποκωδικοποιηθεί;

Για πολλούς, το «τσιμπολόγημα» το βράδυ είναι μέρος της καθημερινότητάς τους, όπως το πχ το σερφάρισμα στο Internet. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη βάρους γιατί το σώμα έχει την τάση να αποθηκεύει θερμίδες αντί να τις καίει. Ακολουθούν 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την τάση σου για αλόγιστη κατανάλωση τροφών τις βραδινές ώρες.

1) Κατανάλωσε περισσότερες πρωτείνες: Το να τσιμπολογάς αργά το βράδυ, ίσως είναι μια ένδειξη ότι δεν έφαγες αρκετά κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Αν το τελευταίο γεύμα της ημέρας περιλαμβάνει πρωτείνες, δεν θα πεινάς και πάλι λίγη ώρα μετά καθώς δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού.

2) Πιες πράσινο τσάι: Αν συνήθιζες να τρως κάποιο σνακ μετά το γεύμα, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσεις από πράσινο τσάι. Κάντο συνήθεια λίγο πριν τον ύπνο και θα δεις ότι θα αποσπάσει τη σκέψη σου από το φαγητό.

3) Πήγαινε μια βόλτα: Αν αργά το απόγευμα νιώσεις ξαφνικά το αίσθημα πείνας (ενώ μόλις έχεις φάει), πήγαινε μια βόλτα για να απομακρυνθείς από τον πειρασμό. Ο καθαρός αέρας και η ελαφριά άσκηση μπορούν να αποσπάσουν το μυαλό σου από την κατανάλωση σνακ κι εσύ θα νιώθεις πια έτοιμος να κοιμηθείς.

4)Κοιμήσου περισσότερο: Ένας από τους λόγους της αυξανόμενης πείνας είναι η έλλειψη ύπνου. Αν συνηθίζεις να κοιμάσαι αργά είναι λογικό να δημιουργείς στον οργανισμό σου την ανάγκη να φάει περισσότερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που υποφέρουν από αυπνία έχουν την τάση να καταναλώνουν ανθυγιεινές τροφές.

5) Φάε υγιεινά: Αν οπωσδήποτε θέλεις να καταναλώσεις κάποιο σνακ, ας είναι τουλάχιστον υγιεινό. Υπάρχουν πολλές επιλογές που δεν περιορίζονται σε ένα σακουλάκι πατατάκια ή ένα κομμάτι σοκολάτα.

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.