kids-1300x680

Μπορεί ένα παιδί 12, 13 ετών να πάρει στα χέρια του όπλα και μαχαίρια και να σκοτώσει; Ναι. Αυτές οι ιστορίες αληθινών εγκλημάτων αποδεικνύουν πως ακόμα κι ένα χαμογελαστό, γλυκό παιδάκι μπορεί να είναι ύποπτο για το πιο ειδεχθές έγκλημα.

Mary Bell

αληθινές ιστορίες εγκλημάτων με δράστες μικρά παιδιά

Πότε: Μάιος του 1968

Υπόθεση: Την ημέρα των 11ων γενεθλίων της, η Mary Bell παρέσυρε σε έρημο σπίτι ένα 4χρονο αγόρι ονόματι Martin Brown σε εγκαταλειμμένο σπίτι, όπου και το έπνιξε. Λίγες μέρες μετά, εκείνο και ο 13χρονος της εισέβαλαν σε ορφανοτροφείο όπου τα έκαναν λαμπόγυαλο, αφήνοντας σημείωμα όπου αναλάμβαναν την ευθύνη για την δολοφονία του Martin. Δυο μήνες αργότερα, το ζευγάρι απήγαγε και δολοφόνησε τον 3χρονο Brian Howe, αφήνοντας το ακρωτηριασμένο πτώμα του σε έρημη παραλία, με ένα τεράστιο «M» χαραγμένο στο στομάχι του.

Ετυμηγορία: Η ψυχιατρική ανάλυση της Mary έδειξε προχωρημένη ψυχοπάθεια. Της αποδόθηκαν κατηγορίες μόλις για 2 ανθρωποκτονίες. Προφυλακίστηκε μέχρι την ηλικία των 23 ετών.

Barry Dale Loukaitis
 bale

Πότε: Φεβρουάριος 1996

Υπόθεση: Ο 15χρονος Barry Dale Loukaitis εισβάλλει στην τάξη του ενώ γινόταν μάθημα άλγεβρας, ντυμένος cowboy, με πραγματικά όπλα. Ανοίγει πυρ, σκοτώνει 2 μαθητές και τον δάσκαλο του.  Σε κατάσταση παράνοιας αρχίζει να φωνάζει: «Αυτό είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικό από την άλγεβρα, έτσι δεν είναι;»

Προσπάθησε να πάρει για όμηρο τον καθηγητή γυμναστικής, που είχε την ατυχία να περνάει εκείνη την ώρα από την τάξη. Για κακή του τύχη, εκείνος κατάφερε να τον αφοπλίσει με χαρακτηριστική ευκολία.

Ετυμηγορία: Σήμερα ο Barry εκτίει ποινή δις ισόβια + 205 χρόνια κάθειρξης.

Jesse Pomeroy
jesse-pomeroy-u1

Πότε: 1871

Υπόθεση: O Jesse Pomeroy  ήταν μόλις 11 ετών. Το χειμώνα του 1871, ο Jessie παγίδευσε και βασάνισε 4 αγόρια. Όταν συνελήφθη, τον έστειλα αμέσως σε αναμορφωτήριο. Εκεί έμεινε για 1 1/2 χρόνια, λόγω καλής διαγωγής.

Τότε, ξεκίνησε να σκοτώνει. Στα 14 του, ο Pomeroy απήγαγε και σκότωσε ένα κοριτσάκι. Λίγο αργότερα δολοφόνησε και ένα αγόρι ηλικίας 4 ετών με τόσο τρομακτικό τρόπο, που σχεδόν αποκεφαλίστηκε.

Ετυμηγορία: Όταν τον κάλεσε η αστυνομία ως ύποπτο για τις δολοφονίες, ο Pomeroy απάντησε κυνικά «υποθέτω πως ναι, εγώ τα έκανα όλα». Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και απομόνωση.

Robert Thompson & Jon Venables

robert-thompson-and-jon-venables-all-people-photo-u1

Πότε: 1993

Υπόθεσης: Οι δυο 10χρονοι φίλοι εντόπισαν τον 3χρονο James Bulger σε ένα mall μαζί με την μητέρα του. Αφού κατάφεραν να τον δελεάσουν και να τον παγιδεύσουν μακριά από την μητέρα του. Στη συνέχεια ο Bulger πέθανε αργά στα χέρια τους, έχοντας δεχτεί πέτρες και λασπωμένα τούβλα στο κεφάλι, αλλά και σεξουαλική κακοποίηση με μπαταρίες (!)

Ετυμηγορία: Thompson και Venables καταδικάστηκαν σε 8ετή φυλάκιση. Στα 18 τους, με νέα δίκη, τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν με διαφορετικά ονόματα. Έμπνευση για το ειδεχθές έγκλημά τους, υπήρξε αυτή η κλασσική ταινία τρόμου.

The First Graders of Winterberry Charter School

αληθινές ιστορίες εγκλημάτων με δράστες μικρά παιδιά

Πότε: Μάρτιος 2016

Υπόθεση: Τρεις μαθητές της πρώτης τάξης του Winterberry Charter School ανακρίθηκαν από την αστυνομία όταν διαδόθηκε μέσα στη τάξη το σχέδιο τους να δηλητηριάσουν συμμαθητή τους. Τα παιδιά σκόπευαν να βάλουν τζελ σιλικόνης (νομίζοντας πως είναι τοξικό) στο φαγητό του συμμαθητή τους, μέχρι τη στιγμή που ένας άλλος συμμαθητής τους κρυφάκουσε τι ήθελαν να κάνουν.

Eric Smith

αληθινές ιστορίες εγκλημάτων με δράστες μικρά παιδιά

Πότε: 1993

Υπόθεση: Ο 13χρονος Eric Smith δολοφόνησε βίαια τον 4χρονο Derrick Robie. Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Robie περπατούσε προς το σπίτι του, όταν ο Smith τον άρπαξε και τον έσυρε σε μια κοντινή δασική περιοχή. O Smith χτύπησε με πέτρες τον Robie και με ένα κλαδί και ένα μαχαίρι σοδόμισε το σώμα του, προκαλώντας τον αργό και βασανιστικό θάνατό του.

Ετυμηγορία: Ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχουν συμβεί στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, έφερε την καταδίκη του 13χρονου Smith σε ισόβια & 9 έτη κάθειρξη. Ο Smith έχει αιτηθεί αρκετές φορές αναστολή της ποινής του, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Lionel Tate

lionel

Πότε: 1999

Υπόθεση: Ο Lionel Tate σε ηλικία 12 ετών, σκότωσε ένα 6χρονο κορίτσι. Ο έφηβος ισχυρίστηκε πως της έδειχνε κινήσεις wrestling και πως ο θάνατος της συνέβη κατά λάθος.

Ετυμηγορία; Έγινε ο νεότερος άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής. Το 2004, η καταδίκη του ανατράπηκε, με την αιτιολογία ότι δεν έλαβε δίκαιη δίκη. Καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Ένα χρόνο μετά, επέστρεψε στη φυλακή για ένοπλη ληστεία σε υπάλληλο πιτσαρίας (!) και καταδικάστηκε σε 40ετή κάθειρξη για παραβίαση των όρων της αναστολής του.

Jasmine Richardson

αληθινές ιστορίες εγκλημάτων με δράστες μικρά παιδιά

Πότε: 2006

Υπόθεση: Η Jasmine Richardson ήταν μόλις 12 ετών όταν δικάστηκε και στη συνέχεια καταδικάστηκε για τη δολοφονία της μητέρας, του πατέρα και του 8χρονου αδελφού της. Προηγουμένως, οι γονείς της, της είχαν απαγορεύσει να βλέπει τον 23χρονο φίλο της  Jeremy Steinke και το ζευγάρι ζητούσε εκδίκηση. Το 2006, ο Steinke -που είχε πείσει την Jasmine πως ήταν λυκάνθρωπος-  εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας και μαζί με την Jasmine τους δολοφόνησαν όλους.

Ετυμηγορία: Αν και το ζευγάρι προσπάθησε να ζήσει σε άλλη πόλη, η σύλληψή τους έγινε εύκολα. Σήμερα ο Steinke εκτίει ποινή 3 φορές ισόβια, ενώ η Richardson ολοκληρώνει την ποινή της σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Έχει μετανιώσει για το έγκλημά της.

 

 

rise


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.