forema_7

O οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions ελπίζει να αποκομίσει 2 εκατομμύρια δολάρια για το φόρεμα που φόρεσε η Μέριλιν στα γενέθλια του αμερικανού προέδρου Κένεντι.

Το φόρεμα θα διατεθεί προς πώληση στις 17 Νοεμβρίου, στο Λος Αντζελες, σε τριήμερη δημοπρασία.
Πρόκειται για ένα είδος εθνικής κληρονομιάς των ΗΠΑ. Το φόρεμα έβαλε η διάσημη σταρ για τα 45α γενέθλια του τότε προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, το 1962, όταν του ψιθύρισε τη διάσημη φράση  «Happy Birthday Mr. President». Μια δήλωση που έγινε στο γκαλά New York’s Birthday Salute to The President μπροστά σε ένα κοινό 15.000 ατόμων, από το Δημοκρατικό κόμμα, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι εκείνο το βράδυ.


Πρόκειται για την μοναδική δημόσια εμφάνιση των δύο εμβληματικών μορφών της Αμερικής που είχαν και οι δύο τραγική μοίρα, στη συνέχεια.
Η Μέριλιν Μονρό είχε υποσχεθεί στον Richard Adler ότι θα βάλει «μια ιστορική τουαλέτα» για τη βραδιά. Τα 45α γενέθλια του Κένεντι και η βραδιά που ακολούθησε ήταν μια ευκαιρία για τον αμερικανικό πρόεδρο να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του.
«Μπορώ στο εξής να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή αφού μου τραγούδησαν το Happy Birthday  με έναν τόσο υπέροχο και αθώο τρόπο», έχει δηλώσει για την αξέχαστη εμφάνιση της Μέριλιν ο αμερικανός πρόεδρος.


Αυτή η δήλωση έχει μείνει ιστορική και διάσημη, όσο και το ανυπέρβλητο σέξι φόρεμα της Μέριλιν. Ηταν μεταξωτό, με χρυσές παγιέτες και ραμμένο πάνω στο σώμα της σταρ, η οποία δεν φορούσε εσώρουχα εκείνο το βράδυ. Ο θρύλος λέει ότι οι ραφές είχαν σπάσει εκείνο το ιστορικό βράδυ στα γενέθλια του Κένεντι.


Αυτό το μυθικό φόρεμα το αγόρασε το 1962 η ίδια η Μέριλιν από τον γάλλο σχεδιαστή Jean-Louis Berthault  έναντι 12.000 δολαρίων. Στις 27 Οκτωβρίου 1999 το πούλησε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, για 1, 227 εκατομμύρια δολάρια.
Για να της το κάνει πρόβα, η Μέριλιν Μονρό είχε σταθεί γυμνή μπροστά στον σχεδιαστή Jean-Louis Berthault. «Αν πρέπει να με ντύσετε, θα πρέπει να ξέρετε και πώς είναι το σώμα μου», ήταν η φράση της Μέριλιν, σύμφωνα με τον σχεδιαστή. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 200 κομμάτια, τα οποία συναρμολογήθηκαν για να δημιουργεί το μοναδικό αυτό φόρεμα. Πολλαπλά υφάσματα είχαν τοποθετηθεί στο ύψος του στήθους και των ποδιών, για ευνόητους λόγους.

Ακούστε και το «τραγούδι» της Μέριλιν:

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.