sdsdsdd

H Claire χωρίσε πριν από δύο χρόνια, στα 32 της και

για να «ορθοποδήσει» ψυχολογικά θέλησε να μπει στον συναρπαστικό -όπως απεδείχθη για εκείνη- κόσμο των ερωτικών ραντεβού. Εξιστορεί όσα έμαθε.

«Δεν μπορούσα να είμαι άλλο μόνη μου μετά το διαζύγιό μου. Το διαδίκτυο είναι ένας κόσμος γεμάτος άνδρες και αποφάσισα ότι θα βρω κάποιον μέσα από εκεί. Μέσα σε ένα χρόνο, πήγα σε 100 ερωτικά ραντεβού. Μοιάζει με extreme sport και σε κουράζει. Ή και σε πληγώνει. Χρησιμοποιούσα εφαρμογές όπως το Match, Happn, OkCupid, Guardian Soulmates και Tinder και σε αρκετά μεγάλο μέρος της ημέρας μου απαντούσα σε μηνύματα.

Ραντεβού πρώτο: Μετά από έξι χρόνια, θα έβγαινα ξανά σε ραντεβού και ήμουν πραγματικά χαρούμενη. Θα συναντούσα έναν αστείο, αρκετά ενδιαφέρον συγγραφέα. Δυστυχώς εκείνη την ημέρα με έπιασε δυνατόν πονόδοντος και μπορούσα να φάω μόνο από την μία πλευρά. Πονούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να αποφύγω τις γκριμάτσες. Δεν ξαναεπικοινώνησε μαζί μου. Είδα πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος. Στα ραντεβού σε θέλουν ατσαλάκωτο και ούτε πονόδοντος δεν επιτρέπεται. Έπρεπε να σκληρύνω και γρήγορα.

Ραντεβού 2-15:

Έπειτα χτύπησα το πόδι μου και έπρεπε να βάλω επίδεσμο. Και εκεί συνάντησα κάποιον που απλά μου είπε περαστικά και δεν προχώρησε το πράγμα. Κάπου στο πέμπτο ραντεβού, συναντήθηκα με κάποιον που ήταν τόσο ντροπαλός που δεν έβγαλε λέξη σε ένα γεύμα που κράτησε δύο ώρες. Κάπου στο δέκατο πέμπτο ραντεβού συνάντησα κάποιον με ψυχωτική αδυναμία στη γάτα του. Πήγαμε στο σπίτι του και η γάτα του μου όρμηξε. Είδα ότι πρέπει να είμαι πιο επιλεκτική. Δεν είναι σημαντικό να μου δείχνει κάποιος μόνο το ενδιαφέρον του, πρέπει να έχουμε και κοινές συνήθειες και κοινά θέλω. Είδα ότι το κατάλληλο μέρος για να βγεις ραντεβού ήταν ήσυχα μπαράκια χωρίς πολύ κόσμο.

 

Ραντεβού 20-30: Τον γνώρισα μέσω του Guardian Soulmates και ήμουν ενθουσιασμένη. Ήταν ένας δικηγόρος που μου φαινόταν έξυπνος και γλυκός. Όταν συναντηθήκαμε κατάλαβα αμέσως ότι η χημεία ήταν μηδενική. Όταν ήρθε το φιλί: game over! Μπορεί στα μηνύματα να φαινόταν θερμός αλλά ήταν τόσο κρύος… Έπειτα γνώρισα ένα εκπληκτικό παιδί: όμορφο, ενδιαφέρον, αστείο. Το πρώτο μας ραντεβού κράτησε μέχρι τις 3 το ξημέρωμα. Δεν μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω όταν τον έβλεπα. Μετά το δεύτερο ραντεβού μας εξαφανίστηκε. Έκανα να συνέλθω ένα μήνα. Το να βγαίνεις ραντεβού συνέχεια σε εθίζει και μπορεί να είναι τρομακτικό και επικίνδυνο πολλές φορές. Είδα ότι πρέπει να προσέχω καλύτερα τον εαυτό μου.

Ραντεβού 30-50: Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Γνώριζα κάθε καρυδιάς καρύδι. Κάπου στο 37ο ραντεβού ένιωσα τόσο άβολα που γύρισα κλαμένη στο σπίτι. Στο 48ο γνώρισα από κοντά έναν τύπο που με έκανε να αναρωτηθώ αν τελικά άξιζε τον κόπο να συνεχίζω να μπαίνω σε αυτή την διαδικασία για να γνωρίσω κάποιον. Φορούσα ένα καπέλο που κορόιδεψε και εμένα η αυτοπεποίθησή μου έπεσε στα τάρταρα. Ήμουν εξαντλημένη. Μήπως τελικά απέρριπτα τα καλά παιδιά και έβγαινα με ακατάλληλους; Αποφάσισα να μην είμαι βιαστική για να κάνω σεξ. Γιατί έβλεπα ότι τελικά ήταν ο απώτερος σκοπός των περισσότερων. Ήταν επίπονο γιατί λίγο μετά εξαφανίζονταν.

Ραντεβού 67-89: Δεν μπορώ να πω. Γνώρισα και καλά παιδιά. Γνώρισα ένα παιδί που φιλούσε υπέροχα, τα πόδια μου κόβονταν αλλά είχε μόλις χωρίσει και είχε παιδιά. Συμφωνήσαμε ότι δεν προχωρούσε άλλο η κατάσταση. Είναι ωραίο να μιλάς από απόσταση αλλά άλλο τελικά να βλέπεις την αλήθεια κατάματα.

Ραντεβού 90-100: Είχαν φτάσει τα Χριστούγεννα και είχα βγει με το μισό Λονδίνο. Είδα ότι είχα κουραστεί πολύ. Αναζητούσα κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει τόσο εύκολα, όσο νόμιζα. Για δύο μήνες έβγαινα με ένα παιδί που αισθανόταν καλά μόνο όταν ήμασταν και με άλλο κόσμο. Είδα ότι τελικά δεν είχα καλό κριτήριο στις επιλογές που έκανα, γιατί τελικά με οδηγούσαν τις περισσότερες φορές σε δάκρυα. Κατάλαβα ότι πρέπει να τα οργανώνω καλύτερα όλα στο μυαλό μου. Ώσπου τελικά γνώρισα έναν πολύ κουλ τύπο και πια είμαστε μαζί. Πολύ διαφορετικός, ξεκάθαρος και σίγουρος για τον εαυτό μου. Συμβουλή μου είναι να μην επενδύεις συναισθηματικά σε ανθρώπους που γνωρίζεις από online εφαρμογές. Δεν θέλουν να κάνουν πραγματική σχέση και δεν μπορείς αυτό να το αλλάξεις εύκολα. Αλλά άξιζαν τον κόπο όλα αυτά τα ραντεβού που έκανα γιατί μου έδειξαν τι πραγματικά με κάνει να νιώθω καλά.

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.