KATERINA ZIVGA ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΩΓΑΔεν μπορούμε να πούμε ότι χαιρετίζουμε τον νέο Υπουργό Παιδείας με ανακούφιση, γιατί έφυγε ο κ. Φίλης.

Συνήθως ισχύει το “κάθε πέρσι και καλύτερα”.

Ο τέως υπουργός έλεγε καμιά φορά και το “Πιστεύω” και το “Πάτερ ημών” και μάλιστα ως νονός σε βάφτιση.
Ο καινούργιος θα θέλαμε τουλάχιστον κατ΄αρχήν να τα ξέρει.
Και ύστερα να επιτρέψει στα σχολεία, στα οποία, όχι μόνο πλεονάζουν, αλλά και απλά υπάρχουν παιδιά ορθόδοξων γονέων, να γίνεται και πρωινή προσευχή.

Χαιρόμαστε, γιατί ο κ. Υπουργός φαίνεται από την πανεπιστημιακή του καριέρα να είναι καταξιωμένος δάσκαλος, αλλά και αξιόμαχη πολιτική προσωπικότητα.
Αυτά φανταζόμαστε εκτίμησε ο κ. Πρωθυπουργός και του ανέθεσε ένα νευραλγικό Υπουργείο.
Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πόσο άξιος εμπιστοσύνης των προσδοκιών μας μπορεί να φανεί.
Αναμένουμε…

Ως εκπαιδευτικός, αλλά “εν αποστρατεία” πια, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη του κ. Υπουργού ότι οι Ορθόδοξοι Έλληνες, που ακόμα κρατούμε και θα κρατούμε ορθόδοξη συνείδηση, θέλουμε να συμβάλει ώστε η Ελληνική Παιδεία να έχει καρδιά της το Χριστό.
Να μην είναι συνεχιστής του έργου της αποχριστιανοποίησής της.

Αφήστε στα παιδιά μας, κ. Υπουργέ, το δικαίωμα να ζουν με ελπίδα και οραματισμούς που ξεφεύγουν από τους ορίζοντες της γης και φτάνουν εκεί που καλεί ο Δημιουργός να φτάνουν.
Έτσι να σταματήσουν οι αυτοχειρίες, που βρίσκονται τελευταία σε έξαρση, και να πάψουν τα σχολεία να είναι φωλιές και ναρκομανών.

Φτιάξτε μια Παιδεία που να θεμελιώνεται πάνω στο ελληνικό πνεύμα.
Το αρχαίο και το νέο.
Είναι κρίμα εδώ να είναι το κεφαλόβρυσο, ο πάλαι ποτέ πολιτισμός μας, με την αρχαία και νέα φιλοσοφία και τις εκφάνσεις της σε όλους τους τομείς της επιστήμης, να θαυμάζεται και να διδάσκεται από εξωτερικούς πανεπιστήμονες δασκάλους και από μας να είναι σχεδόν απορριπτέος.
Και αυτό είτε γιατί μας το επέβαλαν είτε γιατί εμείς ως κομπλεξικοί δεν εκτιμούμε ό,τι δικό μας.
Έτσι όμως εκθέτουμε τον εαυτό μας και οι ίδιοι στον κίνδυνο αφελληνισμού μας.
Που το καμπανάκι του ήδη χτύπησε…

Πολύ επιβάλλεται, νομίζουμε, να αρχίσει ο νέος μας Υπουργός από μηδενική βάση την αναμόρφωση της Παιδείας.
Και να γίνει σύναξη κατά τόπους, για να ζητήσει τη γνώμη και εκπαιδευτικών απόμαχων – για των εν ενεργεία φαντάζομαι είναι σίγουρο -, ώστε να έχει μια σφαιρική άποψη και εκτίμηση των αναγκών και των προβλημάτων της μέχρι τώρα Παιδείας.
Προσωπικά θα χαιρόμουν να είχα συμμετοχή και συνεργασία με όποιον τρόπο γι’ αυτό.
Τα γράφω όλα αυτά, επειδή πιστεύω ότι μ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργεί μια Δημοκρατία και επειδή η νυν κυβέρνηση προσπαθεί να ακούει τη φωνή και του λαού άμεσα.
Είμαστε σε αναμονή, κ.Υπουργέ

Ζιώγα Κατερίνα
Εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.