kos2

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του μικρού Μπεν, ο οποίος χάθηκε στην Κω πριν από 25 χρόνια σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mirror η οποία κάνει λόγο για συγκάλυψη και ψέμματα.

Σύμφωνα με τη Mirror, η ελληνική αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει γρήγορα την έρευνα, ενώ ένας μάρτυρας που υποστηρίζει ότι κοιμήθηκε με την μητέρα του Μπεν το βράδυ που αυτός εξαφανίστηκε, είπε ψέματα με σκοπό να αμαυρώσει το όνομά της.

Επίσης, ένας άλλος μάρτυρας-κλειδί λείπει, και ένας Έλληνας αξιωματούχος έχει απορρίψει τη θεωρία της αγγλικής αστυνομίας ότι ο μικρός Μπεν καταπλακώθηκε από έναν εκσκαφέα.

Η εφημερίδα γράφει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως ένας μάρτυρας παραδέχτηκε πως είπε ψέματα στην αστυνομία το 1991 πως έκανε σεξ με τη μητέρα του μικρού Μπεν τη νύχτα που εξαφανίστηκε, ενώ στην πραγματικότητα αυτή ήταν έξω και έψαχνε τον γιο της.

Ακόμη ένας συνταξιούχος Έλληνας αξιωματούχος λέει ότι έγινε ένα «τεράστιο» λάθος από την αστυνομία που περίμενε 24 ώρες πριν ξεκινήσει μια πλήρη έρευνα, ενώ πρώην αξιωματικός της αστυνομίας παραδέχεται ότι δέχονταν πιέσεις για να κλείσει η υπόθεση.

Οι φήμες στο νησί θέλουν τσιγγάνους ή τη μαφία να απήγαγαν τον μικρό Μπεν, ενώ ταυτόχρονα μυστήριο καλύπτει τι συνέβη σε μάρτυρα  κλειδί του οποίου το σπίτι βρισκόταν απέναντι από το σπίτι όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν

Προς το παρόν η έρευνα παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται στα χέρια των τοπικών εισαγγελέων. Την ίδια στιγμή, η μητέρα του μικρού Μπεν δηλώνει εξοργισμένη ότι: «Είναι μόνο μια μεγάλη συγκάλυψη. Ήθελαν να φύγουμε από το νησί, να εξαφανιστούμε και να ξεχάσουμε τον Μπεν. Είχαν μια στάση ότι δεν αξίζουμε να μας βοηθήσουν».

Υπάρχει όμως και ένας Έλληνας αξιωματικός που είπε στους δημοσιογράφους της Mirror ότι έγινε ένα τεράστιο λάθος στις έρευνες, καθώς περίμεναν 24 ώρες πριν ξεκινήσουν τις έρευνες παρά το γεγονός ότι ο Μπεν ήταν μόλις 21 μηνών. Αρχικά ήταν διστακτικός να μιλήσει, λέγοντας ότι φοβάται για τη ζωή του. «Έφτασα στη δουλειά στις 8 το πρωί το πρωινό που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Για κάποιον που εξαφανίζεται πρέπει να περάσουν 24 ώρες. Αυτό ήταν τεράστιο λάθος. Δεν πήγαν στο λιμάνι όταν έπρεπε να έχουν πάει», είπε.

Ο κύριος λόγος που μίλησε ήταν για να αποκαλύψει την κατάθεση ενός μυστηριώδους μάρτυρα, ενός φίλου του, που αγνοήθηκε. «Μου είπε ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο με πινακίδες από το εξωτερικό. Είχε δύο ανθρώπους μέσα και δεν ήταν Έλληνες. Ο μάρτυρας είπε ότι το παιδί έπαιζε έξω και κάποιος βγήκε από το αυτοκίνητο και τον πήρε. Ο φίλος μου δεν λέει ψέματα», ανέφερε.

Ο μάρτυρας από τότε έχει πεθάνει, με τον αξιωματούχο να δηλώνει πως φοβάται για τη ζωή του. «Μη με ρωτάτε περισσότερα. Κινδυνεύω με αυτά που λέω. Αν το παιδί έφυγε από την Κω, όλοι οι αστυνομικοί του νησιού θα είχαν πρόβλημα». Φοβάται ότι η αστυνομία θα δεχόταν πυρά που δεν έκλεισε πιο νωρίς τα λιμάνια και το αεροδρόμιο. Όταν ρωτήθηκε για τη θεωρία που θέλει τον Μπεν να σκοτώθηκε σε ατύχημα, είπε ότι απλά ήθελαν να κλείσουν την υπόθεση.

Μυστήριο καλύπτει και τα όσα υποστήριξε ηλικιωμένη γυναίκα το σπίτι της οποίας βρίσκεται κοντά στο σπίτι όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Είχε πει ότι είδε τον θείο του αγοριού Stephen να φεύγει μόνος από την περιοχή με το σκούτερ και λίγα λεπτά αργότερα είδε τον μικρό Μπεν να παίζει πίσω από το κτίριο που ανακαίνιζε ο παππούς του.

Η γυναίκα πέθανε και έτσι οι αρχές δεν μπορούν να πάρουν την κατάθεσή της τώρα.

 

newsbeast


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.