anaptyjh-dhmow-grebenvn
Με την καλύτερη βαθμολογία εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το προσχέδιο Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) Γρεβενών με τίτλο “ΓΡΕΒΕΝΑ 2020” προϋπολογιζόμενης δημόσιας δαπάνης 11.300.000 €, η οποία επιχορηγείται πλήρως από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το προσχέδιο υποβλήθηκε από το Δήμο Γρεβενών τον Αύγουστο του 2016 και περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη των Γρεβενών ως ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό αξιοποιώντας τα φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Στο πλαίσιο των δράσεων συμπεριλαμβάνεται η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, του μανιταριού καθώς και των τοπικών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων με παράλληλη ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, προβλέπονται αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στην παραποτάμια περιοχή, έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και φωτισμοί οδών, δράσεις ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, έχοντας ως γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Γρεβενών θα προετοιμάσει το οριστικό σχέδιο δράσεων στην περιοχή παρέμβασης έτσι ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός του προγράμματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.