ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΑναβλήθηκε για τις 27 Απριλίου 2017 η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση με τα δεκάδες κτηνοτροφικά δάνεια «μαϊμού», τα οποία δόθηκαν το 2008 κατόπιν έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων των αρμόδιων Αρχών και συντάραξαν την κοινωνία των Γρεβενών, αλλά και το πανελλήνιο.

Το Τριμελές Κακουργιοδικείο Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση, ανέβαλε τη δίκη για την προσεχή άνοιξη, έπειτα από σχετικό αίτημα των συνηγόρων των κατηγορουμένων, καθώς: ο κατηγορούμενος Διονύσιος Λόλας (διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας την περίοδο εκείνη) δεν προσήλθε στο δικαστήριο για λόγους υγείας. Ο δεύτερος κατηγορούμενος Ευάγγελος Σχοινάς (υποδιευθυντής της ΑΤΕ Γρεβενών την ίδια περίοδο) ήταν παρών, αλλά απουσίαζε ο δικηγόρος του.

Ο πρώτος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών με φυλάκιση 2 ετών. Άσκησε έφεση κατά της απόφασης και το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, μείωσε την ποινή σε φυλάκιση 20 μηνών. Τώρα καλείται να καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Δυτικής Μακεδονίας. Ο Ε. Σχοινάς, είναι για πρώτη φορά κατηγορούμενος, μετά από μήνυση ενός κτηνοτρόφου, του Παναγιώτη Μαρκόπουλου. Επίσης, ίδια ποινή μ’ αυτή του Δ. Λόλα, επιβλήθηκε από τα προαναφερόμενα δικαστήρια και στην Χριστίνα Σαλτσίδου, η οποία έλαβε δάνειο παράτυπα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η κομπίνα ήταν καλά στημένη, καθώς χορηγούνταν ψευδείς βεβαιώσεις σε δήθεν κτηνοτρόφους για εκτροφή χοιρομητέρων, με βάση τις οποίες οι τελευταίοι έπαιρναν άτοκα δάνεια που βεβαίως δεν δικαιούνταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από έλεγχο που έγινε από το ΣΔΟΕ στην ΑΤΕ και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Γρεβενών, προκύπτει ότι δόθηκαν παράτυπα 92 δάνεια, ύψους 1.620.000 ευρώ. Τα νόμιμα δάνεια ήταν 105, ύψους, μόλις 600.000 ευρώ.


Χρήστος Βήττας – e-ptolemeos

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.