tre_0

Εκτός από την γυμναστική και την δίαιτα υπάρχει κι άλλος τρόπος να δείτε σταδιακά το βάρος σας να μειώνεται! Το κλειδί βρίσκεται στην δύναμη του νερού!

Το περιοδικό “Journal” δημοσίευσε μελέτη, κατά την οποία ερευνητές επέλεξαν παχύσαρκα άτομα και εξέτασαν την πορεία τους. Στόχος ήταν να διαπιστώσουν αν η κατανάλωση νερού πριν τα γεύματά τους, τα βοηθούσε να χάσουν περισσότερο βάρος. Ογδόντα τέσσερις άνθρωποι με παχυσαρκία συμμετείχαν στο πείραμα για 12 εβδομάδες. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας ήπιαν 500 ml νερό μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, ενώ τα μέλη της δεύτερης ομάδας σκέφτονταν μόνο το γεμάτο στομάχι τους. Η ομάδα που έπινε νερό έχασε περίπου 1,3 περισσότερα κιλά από την ομάδα που δεν έπινε.

 

Η ερευνήτρια Αμάντα Ντάλει από το Πανεπιστήμιο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας επισημαίνει ότι όλα τα προγράμματα για απώλεια βάρους επισημαίνουν ότι είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού. Το νερό μπορεί να προκαλέσει κορεσμό, μας κάνει να νιώθουμε το στομάχι μας γεμάτο. Αν πριν καν ξεκινήσουμε το γεύμα μας, αισθανόμαστε ήδη πιο χορτάτοι, αυτό επηρεάζει την απόφασή μας ως προς τι θα καταναλώσουμε στη συνέχεια. Πιείτε ένα-δύο ποτήρια νερό πριν από το μεσημεριανό και το βραδινό σας και, πιθανότατα, θα καταναλώσετε πολύ μικρότερη ποσότητα φαγητού χωρίς καν να προσπαθήσετε.

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.