sfika708_0

Νικήτρια σε πάνω από 50 διαγωνισμούς ομορφιάς, πριν καλά καλά γίνει 20 ετών, μοντέλο για 300 εξώφυλλα, όπως τα Life, Time, Fortune, Look, Saturday Evening Post, είχε μια ιδιαιτερότητα: την πιο όμορφη «μέση σφήκας» όλων των εποχών.

Αυτό της έδωσε τον τίτλο της «νεαρής με την πλέον απίθανη μέση». Η Betty Brosmer γεννήθηκε το 1935 στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας και μεγάλωσε στο Λος Αντζελες. Ο πατέρας της ήταν φανατικός του αθλητισμού και την μύησε από νωρίς στη σωματική άσκηση και τα βάρη, που της έφτιαξαν αυτό το υπέροχο σώμα.

Ηταν μόνο 13 ετών, αλλά απίστευτης ομορφιάς και όλες οι πόρτες άνοιξαν για χάρη της. Σε ένα ταξίδι όπου είχε πάει με τη θεία της στη Νέα Υόρκη, της πρότειναν να ποζάρει για μερικές φωτογραφίες. Και το έκανε. Το 1950 μετακομίζει οριστικά στη Νέα Υόρκη και ξεκινάει την καριέρα της. Ηταν μόνο 15 ετών και εργάζεται για πολλά περιοδικά και φωτογράφους.

Είναι το αγαπημένο pin up της εποχής και φτάνει να ποζάρει και για τη φίρμα Christian Dior, το 1954.
Εξυπνη, υπογράφει συμβόλαια που της φέρνουν πολλά χρήματα για κάθε φωτογραφία της που πουλιέται ή αναπαράγεται. Είναι η καλύτερα πληρωμένη  Pin up της δεκαετίας του ’50.

Σύζυγός της γίνεται ένας πρωταθλητής του bodybuilding και εκδότης περιοδικών, ο Joe Weider. Δύο λάτρεις του αθλητισμού που έμειναν μαζί ως τον θάνατο του Weider, το 2013.
Η Betty Brosmer βρίσκεται εν ζωή και είναι αναγνωρισμένη φιγούρα του fitness στις ΗΠΑ. Κυρίως, έμεινε για πάντα «το νούμερο 8», με τη μικρότερη μέση στον κόσμο των μοντέλων.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.