epistimones-78

Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που γεννήθηκε τον περασμένο αιώνα και θα ζήσει μέχρι τα 150 χρόνια;

Αυτό αναρωτήθηκαν δύο έγκριτοι Αμερικανοί επιστήμονες και έβαλαν στοίχημα. Το στοίχημά τους μετρά ήδη 16 χρόνια και το ποσό που είχαν καταθέσει τότε 150 δολάρια έχει αυξηθεί στα 600. Μέχρι το 2150, όπου και θα λήξει το στοίχημα, οι κληρονόμοι του νικητή θα βρουν στον λογαριασμό αρκετά μηδενικά.

Η «αντιπαλότητα» των δύο ξεκίνησε το 2000, όταν ο Στίβεν Οσταντ, μελετητής της γήρανσης στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, δήλωσε στο περιοδικό: Scientific American: «Ο πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει τα 150 πιθανότατα έχει ήδη γεννηθεί».

Σε αυτό αντίθετη άποψη είχε ο Τζέι Ολσάνσκι του Πανεπιστημίου του Ιλινοϊ, ο οποίος υποστηρίζει πως η παράταση ζωής πέρα από τα 150 μπορεί να είναι εφικτή, ωστόσο, οι τεχνολογίες δεν είναι ακόμα διαθέσιμες.

Το 2000, λοιπόν, οι δύο επιστήμονες έβαλαν στοίχημα, καταθέτοντας 150 ευρώ σε λογαριασμό και το ανανέωσαν πριν από μερικές ημέρες βάζοντας άλλα 150.

Ο Οσταντ θα κερδίσει αν υπάρξει έστω και ένας άνθρωπος που γεννήθηκε πριν από το 2001, έχει φτάσει τα 150 και έχει σώας τας φρένας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nature, οι κληρονόμοι του νικητή θα λάβουν ποσό που θα αγγίζει τα 200 εκατ. δολάρια, καθως ο επενδυτικός λογαριασμός αποδίδει κέρδος γύρω στο 9,5%.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.