newego_large_t_1101_54119395_type13145

Οι μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων σε μέλη των οικογενειών τους, η μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και η ανατίμηση του δολαρίου συνέβαλαν στο να μειωθεί ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων κατά 300 δισεκ. δολάρια το 2015 στα 5,1 τρισ. δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος δισεκατομμυριούχος – ο αριθμός τους ανήλθε στους 1.397, καταγράφοντας καθαρή αύξηση κατά 50 άτομα σε σχέση με το 2014 – αξίζει μόνο 3,7 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν σε 14 μεγάλες αγορές η εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων UBS και ο συμβουλευτικός όμιλος PwC.

Στις ΗΠΑ, η καθαρή αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων είναι μόλις 5, καθώς στις τάξεις των Κροίσων προστέθηκαν 41 άτομα, αλλά αφαιρέθηκαν 36. Η Κίνα, χάρη στον τεχνολογικό της τομέα, κατέγραψε 80 νέους δισεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεόπλουτοι της Ασίας θα μπορούσαν να διδαχθούν από τους δισεκατομμυριούχους στην Ευρώπη, όπου φαίνεται να υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο πώς περνά ο πλούτος στις νεότερες γενιές. Η Γερμανία και η Ελβετία έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτόν τον παλαιό πλούτο.

Όπως αναφέρει η έρευνα, έπειτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν περιουσίες άνευ προηγουμένου, δρομολογείται πλέον η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία. Σύμφωνα με την έρευνα, λιγότερα από 500 άτομα θα κληροδοτήσουν πάνω από 2,1 τρισεκ. δολάρια – ποσό αντίστοιχο του μεγέθους της οικονομίας της Ινδίας – στους κληρονόμους τους τα επόμενα 20 χρόνια.

 

ethnos


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.