newego_large_t_1101_54884977_type13145

Ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της βόρειας Ευρώπης έχουν ήδη αρχίσει διερευνητικές συζητήσεις για την πιθανότητα δημιουργίας μίας νέας διεθνούς διοργάνωσης, όπως επιβεβαίωσε ανώτερο στέλεχος της Κοπεγχάγης.

Μιλώντας στην εφημερίδα “BT”, ο διευθύνων σύμβουλος των πρωταθλητών Δανίας, Αντερς Χόρσχολτ, αποκάλυψε ότι στις συζητήσεις μετέχουν κορυφαίες ομάδες από τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Σκοτία. «Αν δεν δράσουμε τώρα, θα δούμε τους μεγάλους συλλόγους να γίνονται μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι, ενώ σύλλογοι όπως οι δικοί μας θα αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες» επισήμανε ο Χόρσχολτ.

Στα τέλη Αυγούστου η -ουσιαστικώς «ακέφαλη» τότε- UEFA αιφνιδίασε ανακοινώνοντας τις αλλαγές για το Champions League της τριετίας 2018-2021. Η σημαντικότερη διαφοροποίηση αφορά το γεγονός ότι οι πρώτες τέσσερις χώρες της κατάταξης (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία) αποκτούν από τέσσερις εγγυημένες θέσεις στη φάση των ομίλων, ήτοι θα καλύπτουν τις μισές από τις 32 διαθέσιμες θέσεις.

Οι αλλαγές αυτές, που έγιναν υπό την πίεση των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, συναντούν τη σφοδρή αντίδραση της ένωσης των ευρωπαϊκών λιγκών (EPFL), η οποία μελετά διάφορους τρόπους αντίδρασης, εφόσον δεν αποσυρθεί το επίμαχο σχέδιο.

 

ethnos


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.