Γράφει ο Σάκης Φωλίνας
agrot1
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 12-10-2016 η εσπερίδα που διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γρεβενών και το Σύλλογο Θεριζοαλωνιστών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου αλλά φυσικά το παρόν και το μέλλον του αγροτικού κόσμου του νομού.agrot41

agrot4
Ένας πραγματικός και ουσιαστικός διάλογος που διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες παρουσιάζοντας όλα τα φλέγοντα θέματα.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:
Η δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο κλάδος των σιτηρών με τις χαμηλές τιμές σε συνάρτηση με το υψηλό κόστος παραγωγής.

Καταγράφηκε η ποιότητα και η δυναμική που προσφέρουν τα όσπρια Γρεβενών αλλά και η ανάγκη τυποποίησης των προϊόντων.

Οι Κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα των αδειών λειτουργίας ,την έλλειψη συνεργασίας με τους αγρότες για να καταναλώνουν τις δικές τους ζωοτροφές χωρίς μεσάζοντες ενώ τεθήκαν ζητήματα για τα ΠΟΠ τυριά Γρεβενών (Μπάτζιος και Ανεβατό ) και την προώθηση τους. .

Η στροφή των παραγώγων στην δενδροκαλλιέργεια και συγκεκριμένα στα ακρόδρυα(καρυδιές –αμυγδαλιές ) με αφορμή και την έναρξη συγκεκριμένων προγραμμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναλύθηκαν διεξοδικά οι τρέχουσες φορολογικές εξελίξεις , οι αυξήσεις στις εισφορές υπέρ ΟΓΑ, ο ΕΛΓΑ και όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές για τις τρέχουσες πληρωμές των ενισχύσεων αλλά και των προγραμμάτων. .

Με την καταγραφή όλων των απόψεων διατυπώθηκε έντονα η ανάγκη ιδρύσεως ομάδων παραγωγών κυρίως στα σιτηρά, όσπρια και την κτηνοτροφία. Η συνεργασία όλων για την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων αλλά και την μείωση του κόστους παραγωγής κρίνεται επιβεβλημένη.

agrot3

agrot2

Ως συνεταιρισμός θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παραγωγούς για την μαζική συμμετοχή , να ζητήσουμε συγγνώμη για όποιες αστοχίες και να υποσχεθούμε ότι δεν θα μείνουμε στα λόγια.


wn fcg” style=”color: #999999;”>Sakis Folinas

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.