popek-%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%b5%ce%baΧθες δόθηκε στην δημοσιότητα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), έρευνα που διενήργησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από την οποία διαπιστώθηκε ότι  μία στις έξι αντλίες  παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι καταναλωτές, με τις αποκλίσεις να φθάνουν έως και σε 9,5%, σύμφωνα με την έρευνα του Πολυτεχνείου.

Κατά καιρούς έρχονται στο φως της δημοσιότητας ανάλογες έρευνες από τις οποίες διαπιστώνονται φαινόμενα δυσλειτουργίας και έντονης παραβατικότητας στην  Αγορά Πετρελαιοειδών, σε βάρος των καταναλωτών, των υγιών επιχειρήσεων διάθεσης και εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και του δημοσίου συμφέροντος με την απώλεια δημοσίων εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή τις διαπιστώσεις από την πρόσφατη έρευνα του Πολυτεχνείου, παρακαλούμε το ΣΕΕΠΕ, την Κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που ευθύνονται έμμεσα ή άμεσα με την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς Πετρελαιοειδών να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα.

  1. Ποίο χρονικό διάστημα διεξήχθη η έρευνα του Ε.Μ.Π ;
  2. Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία του Ε.Μ.Π, η έγινε κατά παραγγελία με ανάληψη των εξόδων από τον ΣΕΕΠΕ ;
  3. Με ποία κριτήρια επιλέχθηκε η γεωγραφική περιοχή και τα πρατήρια ;
  4. Τα στοιχεία της έρευνας, μέρος των οποίων έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΕΕΠΕ, να δοθούν αναλυτικά στη δημοσιότητα, στις αρμόδιες προς τούτο ελεγκτικές αρχές.
  5. Τα αναλυτικά ευρήματα της διεξαχθείσας έρευνας διαβιβάσθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών  όπου υπάρχουν;
  6. Στα υποτιθέμενα πρατήρια που διαπιστώθηκαν από την έρευνα, ότι έκλεβαν τους καταναλωτές, τα οποία φέρουν το εμπορικό σήμα κάποιας εκ των Εταιρειών Εμπορίας που ανήκουν στον ΣΕΕΠΕ, να μας γνωρίσουν αν καταγγέλθηκε η σύμβαση εμπορικής συνεργασίας και αν διακόπηκε ο εφοδιασμός τους με καύσιμα ;
  7. Οι εκτιμήσεις πρ. Πρωθυπουργού και άλλων κατά καιρούς Κυβερνητικών παραγόντων προσδιορίζουν την απώλεια την δημοσίων εσόδων σε 1 δις ετησίως, οι εκτιμήσεις του ΣΕΕΠΕ βάση ποίων δεδομένων περιορίζονται στα 250-300 εκατ. Ευρώ;
  8. Η Γ.Γ.Π.Σ που είναι αποδέκτης όλων των στοιχείων του εγκατεστημένου μόνον στα πρατήρια, συστήματος εισροών-εκροών, έχει σχετικά στοιχεία παραβατικότητας σε ανάλογο ποσοστό με την διεξαχθείσα έρευνα, και πώς τα αντιμετωπίζει ;

Μέχρι να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα και κυρίως αν τα ευρήματα της διεξαχθείσας έρευνας με την εμπλοκή του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος όπως του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχουν διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) διατηρεί επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα και την σκοπιμότητα της έρευνας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.