Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος -Τι δείχνει νέα μελέτη

11 Οκτωβρίου, 2016 by Σταματίνα

tourta-8-10-527

 

Ο άνθρωπος σήμερα μπορεί να ζει περισσότερα χρόνια από τις προηγούμενες γενιές, αλλά σύμφωνα με ερευνητές δεν αναμένονται νέα ρεκόρ μακροζωίας.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature, ο άνθρωπος μπορεί να γιορτάσει έως και 115 γενέθλια, κάτι που ήδη έχει συμβεί.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα θνησιμότητας και πληθυσμών από περισσότερες από 40 χώρες. Αν και εκτιμάται ότι τα μωρά που γεννιούνται σήμερα μπορούν να ζήσουν έως τα 79- τεράστια αύξηση από το 1900 όταν οι Αμερικανοί αναμένονταν να ζήσουν ως τα 47- η μέγιστη διάρκειας ζωής έχει… πιάσει «ταβάνι».

«Δεν εκπλησσόμαστε από αυτά τα δεδομένα», δήλωσε στο Yahoo ο Γιαν Βιγκ, επικεφαλής της έρευνας, εξηγώντας ότι η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί πως το μέγιστο προσδόκιμο ζωής είναι μεταξύ 100 και 122 ετών. «Τόσο ήταν η Ζαν Καλμέντ, όταν πέθανε το 1997 ως το γηραιότερο άτομο που έζησε ποτέ. Ο μέσος όρος μέγιστης διάρκειας ζωής στην οποία καταλήξαμε συμφωνεί με αυτή την κοινή αντίληψη», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι ίσως πλέον οι πόροι που διατίθενται για την επέκταση του προσδόκιμου ζωής θα έπρεπε να πηγαίνουν στο πώς να επιμηκυνθεί ο χρόνος που ζουν οι ηλικιωμένοι έχοντας καλή υγεία.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2016 at 09:02 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply