mitsotakis-nea-stelexi-708

Το μητρώο πολιτικών στελεχών παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ειδική εκδήλωση στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Κάνω πράξη Την δέσμευση μου για ανανέωση
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως κάνει πράξη τη δέσμευσή του για ανανέωση στο κόμμα. «Το μεγάλο ερώτημα είναι πως κάνουμε πράξη την ανανέωση και την αξιοκρατία. Πιστεύουμε ότι ο βασικός πολιτικός εκφραστής της πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η ΝΔ. Το πρόβλημα εμπιστοσύνη που αντιμετωπίζουν όλα τα κόμματα είναι δεδομένα οι πολίτες θεωρούν τα κόμματα ως κλειστά συστήματος. Οι πολίτες λένε ότι βλέπουν όλο τους ίδιους και τους ίδιους στη ΝΔ, πάλι με τους ίδιους θα κυβερνήσατε; Αυτός είναι ο μόνιμος προβληματισμός και σε μεγάλο βαθμό είναι αλήθεια. Οταν εξελέγησα πρόεδρος ΝΔ είχα δεσμευτεί προσωπικά σε μια μεγάλη ανανέωση όχι μόνο σε ιδέες αλλά και σε πρόσωπα. Είχα πει ότι η ΝΔ είναι μαγαζί γωνία χωρίς εμπόρευμα», τόνισε.
«Γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο μητρώο;»
Ο κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «είναι απαραίτητο ως ΝΔ να δημιουργήσουμε νέα γενιά στελεχών όχι μόνο στην Αθήνα, οι οποίοι μόλις περάσουν από το μητρώο θα μπορούσαν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εκεί έξω υπάρχει ένα χρυσωρυχείο στελεχών. Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες της ΝΔ σε νέα στελέχη. Δεν είναι δυνατόν οποίος έχει πρόσβαση στον τρίτο όροφο στην Πειραιώς στο γραφείο του προέδρου να έχει προνομιακή μεταχείριση. Η  ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά μια στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού ,τα κόμματα είναι τα στελέχη τους».
Αναφερόμενος στα ηλικιακά όρια είπε πως δεν πιστεύει σε αυτά «Δεν πιστεύω σε όρια όπως τα ηλικιακά. Η ανανέωση δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας. Το θέμα είναι να είναι κανείς νέος στις ιδέες να έχει επιστημονική επάρκεια και πάνω από όλα τα ήθος στο οποίο δεν θα κάνουμε  καμία έκπτωση».

Τι θα γίνει με οικογένειες και παραδοσιακές δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ
Σε ερώτηση του iefimerida αν είναι έτοιμος να συγκρουστεί με οικογένειες και παραδοσιακές δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ σε περίπτωση που ανανεώσει τα ψηφοδέλτια μιας και είπε ότι από αυτήν την πλατφόρμα θα μπορούσαν να προκύψουν ακόμη και νέοι υποψήφιοι βουλευτές είπε:
«Ο σκοπός είναι να προβάλουμε τον υγιή ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα. Κάποιοι στο παρελθόν μπορούσαν να εκλεγούν πιο εύκολα… Ολα αυτά δεν ήταν προς όφελος της παράταξης. Στόχος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές είναι να διπλασιάσει την κοινοβουλευτική της ομάδα ή ακόμη και παραπάνω. Στόχος μας είναι να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους πολίτες.
Δική μας δουλειά είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό δυναμικό, ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη όπως φαίνεται με τις δημοσκοπήσεις είναι φυσικό να προσελκύει πολίτες, το θέμα είναι να είναι και ικανοί.
Για το αν υπάρχει λίστα η όχι
Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρχει λίστα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: Η δική μου νομική ερμηνεία είναι ότι ήδη έχει παρέλθει το 18μηνο και δεν υπάρχει λίστα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με νομοθετική ρύθμιση …άλλωστε από θεσμικές ακροβασίες η κυβέρνηση άλλο τίποτε …

Πως θα λειτουργεί η πλατφόρμα για το casting
Η Ρεβέκκα Πίτσικα, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων παρουσίασε το τεχνικό κομμάτι της πλατφόρμας όπου οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως δυνάμει στελέχη της ΝΔ. «Η αξιολόγηση δεν θα είναι μια στείρα κριτική», είπε.

  • Το πρώτο στάδιο είναι να μπουν να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι στο ananeosi.nd.gr.
  • Το δεύτερο βήμα θα είναι μια δομημένη συνέντευξη με τον υποψήφιο που θα γίνεται από μια ειδική επιτροπή.
  • Το τρίτο στάδιο θα είναι η ένταξη σε προγράμματα επιμόρφωσης

Οι πολίτες θα γνωρίζουν εξής αρχής τα κριτήρια μέσω των οποίων θα κριθούν.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.