ieronymos-tsiprasΝα πέσουν οι τόνοι στην ένταση των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, επιχείρησαν ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνώνμετά τις αντιπαραθέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και τις δηλώσεις Φίλη για τον ρόλο της Εκκλησίας επί χούντας.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο στις 27 Σεπτεμβρίου, αξιοποιώντας την πρόταση του κ. Ιερώνυμου. Μια συνομιλία που έγινε σε καλό κλίμα, όπως προκύπτει από τον διάλογο που παρουσιάζει το «Εθνος της Κυριακής».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Κύριε πρόεδρε, είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Πρέπει όμως να εργαστούμε από κοινού για το καλό της χώρας, με διάλογο και συναίνεση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συγκρουόμαστε.

Αλέξης Τσίπρας: Εχετε δίκιο. Εμείς υποστηρίζουμε τη μετατροπή των Θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο για τη διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν αναφορά για συνάντηση των δύο ανδρών: «Ουδεμία συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού. Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής του Αρχιεπισκόπου την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.