flat-koilia-1070

Το φούσκωμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά προβλήματα.

Πέραν των όποιων προβλημάτων δημιουργεί στην εμφάνιση, επηρεάζει και τη διάθεση, ενώ δημιουργεί και δυσφορία και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία.

Πώς μπορούμε να το αποφύγουμε; Με σωστή διατροφή. Είμαστε ότι τρώμε και καλό είναι να αποφεύγουμε όσα τρόφιμα διαπιστώνουμε ότι μας προκαλούν έντονο φούσκωμα.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν πάντα μερικά κολπάκια για να το αντιμετωπίσουμε, αν έχει ήδη προκληθεί. Διατροφικά κολπάκια, μιας και όπως είναι γνωστό υπάρχουν τρόφιμα που καταπολεμούν το φούσκωμα.

Ο ανανάς είναι ένα από αυτά, αλλά τώρα, καθώς είμαστε στο Φθινόπωρο ποια τρόφιμα θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν;

  • Σέλινο 

Το σέλινο καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και βοηθά στον περιορισμό των αερίων. Τροφή πλούσια σε φυσικές ίνες, ενισχύει το πεπτικό σύστημα και βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

 

  • Κουρκουμάς ή κάρυ 

Ο κουρκουμάς ενισχύει την πέψη κάτι που απλά σημαίνει λιγότερο φούσκωμα!

 

  • Δενδρολίβανο 

Αυτό το αρωματικό βότανο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της δυσπεψίας. Παρότι τα πεπτικά οφέλη της δεν έχουν μελετηθεί ανήκει στην οικογένεια της μέντας, άρα είναι φιλικό στο πεπτικό σύστημα και σίγουρα δεν μπορεί να σας βλάψει.

 

  • Πλιγούρι βρώμης 

Με το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα μπολ πλιγούρι βρώμης καταπολεμάτε αμέσως το φούσκωμα. Βοηθά στην πέψη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

  • Μάραθο 

Το μάραθο χαλαρώνει τους μύες και ειδικά τους μύες της πεπτικής οδού και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του φουσκώματος.

 

  • Miso

Καταπολεμήστε το φούσκωμα τρώγοντας ένα μπολ ζεστής σούπας miso. Η υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά βοηθά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του φουσκώματος και την καλή λειτουργία του εντέρου.

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.