psito890

Το βάζετε στο φούρνο και βγαίνει άνοστο. Σε ποιόν δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον μία φορά; Δείτε κάποια απλά βήματα για να μη ξανασυμβεί ποτέ.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κοτόπουλο χωριάτικο ή βιολογικό
  • 4 κλωνάρια θυμάρι και δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (χήνας, θα ήταν το ιδανικό)
  • 1 κουταλιά βούτυρο επιπλέον
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς
  • Λιώστε ελαφρά τις 2 κουταλιές βούτυρο και αλείψτε ολόκληρο το κοτόπουλο, με ένα πινέλο κουζίνας
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα βάλτε τη 1 κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε όλο το κοτόπουλο, από όλες τις μεριές, καλά
  • Αλάτι και πιπέρι παντού, ρίξτε τα αρωματικά χόρτα στην κατσαρόλα
  • Τοποθετήστε το ροδοκόκκινο κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, με όλα τα υγρά του
  • Βάλτε 2 σκελίδες σκόρδο στην κοιλιά του, λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι, 1 φύλλο δάφνης
  • Τα υπόλοιπα τοποθετήστε τα μέσα στο ταψάκι
  • Ψήστε για 20 λεπτά. Τότε, χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίσετε το ψήσιμο για 1 ώρα. Τυλίξτε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο
  • Οσο ψήνετε, γυρίσετε το κοτόπουλο πλευρά, και ρίξτε του παντού τον υπέροχο ζωμό από τον πάτο του ταψιού
  • Στο τέλος, αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί, με το αλουμινόχαρτο για 15-20 λεπτά

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.