deko-mon-708

Αυτόματη κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται θα φέρνει η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Μεταξύ των αλλαγών που θα φέρουν τα εργασιακά που μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Οκτώβριο προβλέπεται και η μετατροπή της σύμβασης των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και σε άλλους κρατικούς οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιούνται, σε αορίστου χρόνου.

Οπως αναφέρεται σε  ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, αλλαγές δρομολογούνται και για τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών οργανισμών που ιδιωτικοποιούνται, καθώς η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (από το κράτος στους ιδιώτες επενδυτές) θα επιφέρει αυτόματη κατάργηση της μονιμότητας.

Το μέσο θα είναι ο χαρακτηρισμός των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.Σήμερα, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ ή τον ΟΣΕ ή τη ΔΕΗ συνδέεται με καθεστώς μονιμότητας, καθώς ή σύμβασή του λήγει σε ορισμένο χρόνο που είναι όταν συμπληρώνει τις προϋποθέσεις, για να συνταξιοδοτηθεί.

Η αλλαγή αυτή είναι «προαπαιτούμενο», για να έρθουν επενδυτές και ιδιωτικά κεφάλαια στην Ελλάδα.

Μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου σημαίνει ότι παύει να έχει τη μονιμότητα.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.