kasap
Τις δυνατότητες και την προοπτική που διανοίγονται για την ελληνική αγροτική παραγωγή, μέσω των ομάδων παραγωγών, παρουσίασε σε σχετικό ακροατήριο στην Άρδασσα του Δ. Εορδαίας, ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης η επέκταση του θεσμού των ομάδων παραγωγών σε ευρεία γκάμα αγροτικών προϊόντων, δίνει τη δυνατότητα πλέον και σε καλλιεργητές δημητριακών, ψυχανθών, χορτοδοτικών φυτών κ.α. δενδροκομικών φυτών, αλλά και στους παραγωγούς κρέατος και γάλακτος, να αξιοποιήσουν τα ισχυρά κίνητρα οργάνωσης της παραγωγής που προσφέρονταν μέχρι σήμερα μόνο για τους παραγωγούς των οπωροκηπευτικών φυτών στην πατρίδα μας.

Εν αναμονή της εφαρμοστικής εγκυκλίου από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τις οργανώσεις των παραγωγών, ο βουλευτής του Νομού παρότρυνε τους παραγωγούς της Εορδαίας να οργανωθούν σε συλλογικά σχήματα, παρουσιάζοντάς τους πετυχημένα παραδείγματα από άλλες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε επίσης και σε εναλλακτικές καλλιέργειες δενδροκομικών ειδών που μπορούν να ευδοκιμήσουν και να αποδώσουν στην περιοχή του πρώην Δ. Μουρικίου, ενημερώνοντας και για τα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τέτοιου είδους φυτεύσεις.
Τέλος, ο βουλευτής του Νομού παρουσίασε και την ευοίωνη προοπτική που προέκυψε για τον τόπο μας στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε, κυρίως μέσα από την καλλιέργεια των ρόδων αλλά και άλλων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με τη μεγάλη ζήτηση των προϊόντων αυτών τόσο στην αγορά της Ευρώπης όσο και της Ασίας και της Άπω Ανατολής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.